Hogy vagy, jól vagy? Talán még nem késő. Sürgős beavatkozásra van szükség, nehogy süti nélkül maradjunk a hétvégére! Nem is húzom az időt. Egy precízen megtervezett krémes süti receptjét mutatom most meg, ami nem más lesz mint a BPS. Azt tudnod kell róla, hogy ez egy olyan süti, ami (kb.) a tökéletes 1:1:1 arányban tartalmazza a fehérjét, szénhidrátot és a zsírt. Bizony. Alaposan előkészített projekt és hónapok tesztelése során alakult ki és lett tökéletes a Banánkrémes Protein Süti. Olvass tovább, éljen a tudomány! :)
HOZZÁVALÓK
- Az alaphoz:
- 30g fehérjepor (vanliás vagy banános, tejsavó)
- 50g zabpehelyliszt
- 40g eritritol
- 10g kókuszzsír
- 1 tojássárgája
- 1 kisebb banán
- A krémhez:
- 100ml habtejszín
- 10g tejsavó protein (vaníliás)
- 125g krémsajt (light)
- 1 csomag banános pudingpor
- 200ml kókusz vagy egyéb (növényi) tej
ELKÉSZÍTÉS
- 1.Dobd az alap összetevőket egy tálba, villával paszírozd szét a banánt, majd alaposan dolgozd össze az egészet.
- 2. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre. Ha kész egy elképesztően finom, kemény alapot fogsz kapni.
- 3. Verd fel a habtejszínt és tedd be a hűtőbe.
- 4. A banános pudingport keverd el 200ml (növényi) tejben, majd közepes lángon kezdd el melegteni. Keverj el benne 10g vaníliás vagy banános fehérjeport.
- 5. Állandó kevergetés mellett forrald fel a pudingot, majd vedd le a tűzről. Amint nagyjából kihűlt keverd el benne a krémsajtot és a tejszínhabot.
- 6. Egyenletesen oszlasd el a krémet a sütialapon és tedd be a hűtőbe, hogy megdermedjen a krém.
Összetétel
100 grammban
összesen (722 g)
- Kalória
- 149 kcal
- 1074 kcal
- Fehérje
- 7,7 g
- 55,3 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 9,4 g (3,7 g)
- 67,7 g (26,5 g)
- Zsír
- 8,9 g
- 64,0 g
- Egyéb
(főleg víz) - 74,1 g
- 535,0 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: