Mindig szerettél volna nem szétesős, könnyen felszeletelhető zabszeletet készíteni, amit magaddal is tudsz vinni a suliba, a munkahelyedre vagy akár az edzőterembe? Akkor ez az almás-fahéjas ízű proteines zabszelet neked készült!
HOZZÁVALÓK
- 150g zabpehely
- 50g tejsavó fehérje (vaníliás, izolátum)
- 50g lenmag
- 50g szezámmag
- 50g méz
- 50g kókuszzsír (olvasztott)
- 100g alma (apró darabokra vágva)
- 100ml víz
- 2 tsk fahéj
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra és bélelj ki egy kb. 22cm x 22cm-es sütőformát sütőpapírral.
- 2. Mérd ki és keverd össze a zabpelyhet, a lenmagot, a szezámmagot, a fehérjeport és a fahéjat.
- 3. Add hozzá a kókuszzsírt, a mézet és a vizet.
- 4. Végül forgasd bele az apróra vágott almát.
- 5. Öntsd a masszát a sütőformába és egyengesd el úgy, hogy mindenhova jusson és ne maradjon hézag sehol se.
- 6. Kb. 18-20 perc alatt sül készre a zabszelet, ha már barnul a szélénél, akkor vedd ki a sütőből.
- 7. Hagyd a sütit teljesen kihűlni, majd tedd be 20-30 percre a hűtőbe. Ezután már könnyen fel tudod vágni szeletekre (kb. 10 szelet lesz belőle).
Összetétel
100 grammban
összesen (620 g)
- Kalória
- 309 kcal
- 1918 kcal
- Fehérje
- 12,8 g
- 79,6 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 26,9 g (8,8 g)
- 167,0 g (54,7 g)
- Zsír
- 17,6 g
- 109,0 g
- Egyéb
(főleg víz) - 42,6 g
- 264,4 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: