A zabszelet a sportolók legjobb barátja már az ősidők óta. Van egy elméletem arra, hogy az egész "protein szelet evolúció" a zabszelettel indult, de sajnos nem a jó irányba haladt és a mai müzlik jelentős része már zsákutca. Nem csak a hozzáadott cukor, tartósítószer, szinezők, ízfokozók miatt, hanem azért is, mert biztos lesz benne valami, amit ki kell venni aztán elpöckölni, vagy odaadni a galamboknak. Mi a megoldás? Zabszelet készítése otthon. A mai posztban azt mutatom meg, hogy hogyan lehet bármilyen dióféle és/vagy aszalt gyümölcs felhasználásával BRUTÁLfinom zabszeletet készíteni. Szuperegyszerű a recept, nem kell hozzá semmi extra. Olvass tovább, ha szerinted is elég kövérek már a galambok! :)
HOZZÁVALÓK
- 200g zabpehely
- 100g dióféle (pl. kesudió)
- 100g aszalt gyümölcs (pl. sárgabarack)
- kb. 50ml tej (növényi tej is lehet)
- 2 közepes banán
- 5g utifű maghéj
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Pépesítsd a banánokat, villával össze lehet nyomkodni nem kell gép hozzá.
- 2. Keverd a pépesített banánhoz a száraz összetevőket.
- 3. Adagold a tejet a masszához, amíg az felveszi. Nem kell, hogy álljon rajta kb. 50ml elég hozzá, de ez attól is függ, hogy milyen aszalt gyümölcsöt vagy diófélét használsz.
- 4. A kapott masszát jó alaposan kézzel dolgozd össze.
- 5. Bélelj ki egy formát sütőpapírral (vagy használhatsz szilikon formát is) és nyomkodd bele a masszát.
- 6. Majd tedd a sütőbe 190 fokra. 25-30 percig kell sütni, amíg a teteje megbarnul.
- 7. Amikor úgy néz ki, hogy kész akkor vedd ki a sütőből, várd meg még kihűl, szeleteld fel és jó étvágyat hozzá! =)
TIPP
- Fehérjeporral is elkészíthető a recepthez. Ilyenkor több tejet kell hozzáadni és ennyi az egész.
Összetétel
100 grammban
összesen (690 g)
- Kalória
- 254 kcal
- 1752 kcal
- Fehérje
- 7,1 g
- 49,1 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 38,5 g (13,2 g)
- 265,8 g (91 g)
- Zsír
- 8,7 g
- 59,9 g
- Egyéb
(főleg víz) - 45,7 g
- 315,2 g
További finom receptek: