Most egy olyan receptet ismerhetsz meg, ami nem igazán illik a blog eddigi történetébe, ettől függetlenül viszont nagyon hasznos! Pizzatésztát készíteni - főleg jó minőségűt - egyáltalán nem olyan egyszerű. Aki bizonytalan a témában gyakran folyamodik rendeléshez vagy jobb híján fagyasztott e-ben gazdag "szörnyet" falatozik. Tudod, hogy megy ez, de semmi gond, figyelj! Ebben a bejegyzésben az univerzum egyik leggyorsabb és legegyszerűbb pizzatészta receptjét találod (igen, a párhuzamos dimenziókat is beleértve). Ha most csinálsz először tésztát, akkor is max. 10 perc az egész. Kattanj tovább, mutatom miről van szó!
Hozzávalók (30-40 centis pizzatésztához)
- 160 g teljes kiőrlésű búza vagy tönkölybúzaliszt
- 3 g instant élesztő
- 3 g szőlőcukor
- 15 g kókuszolaj
- 1 csipet só
- 90-100 ml langyos víz
Elkészítés
1. Tedd az összetevőket egy tálba.
2. Fokozatosan adagold hozzá a vizet és gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha nem ragad, de mégis könnyen formázható.
3. Nyújtsd ki a tésztát kb. 30-40 centire. Egészen vékony is lehet, ha úgy szereted, de nagyon finom akkor is, ha vastagabbra hagyod.
Nagyon jól formálható, nyújtható tészta lesz a végeredmény.
4. ízlésed, diétád szerint pakold rá a feltétet.
5. Átlagosan 190 fokon kell sütni kb. 20 percig (nyilván a feltéttől is függ a dolog).
6. Várd meg még kihűl, majd fald be!
Egy szelet elkészült pizza
Instant pizzaporral sem lenne egyszerűbb de, ha azt tervezted, hogy bemész a boltba és megveszed a pizzát még az is tovább tart, mint egy ilyet összerakni :)
Köszönöm, hogy elolvastad!
Ha tetszett, iratkozz fel még több receptért!
Összetétel
100 grammban
összesen (281 g)
- Kalória
- 250 kcal
- 701 kcal
- Fehérje
- 8,1 g
- 22,7 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 39 g (2,7 g)
- 109,6 g (7,7 g)
- Zsír
- 6,4 g
- 17,9 g
- Egyéb
(főleg víz) - 46,5 g
- 130,8 g