Finom fűszeres karácsonyi mézeskalács recept fehérjeporral. A tészta egyszerűen elkészíthető, és rövid pihentetés után könnyen kezelhetővé válik, nem ragad. A mézeskalács figurák térfogata csak picit nő meg sütés közben. Ez a mennyiség kb. 40-45 kisméretű mézeskalács figurára elegendő. Olvass tovább a részletekért!
HOZZÁVALÓK
- 100g teljeskiörlésű (rozs)liszt
- 40g fehérjepor (csokis, vaníliás vagy fahéjas tejsavó)
- 1 tsk sütőpor
- csipetnyi só
- 1/2 tsk gyömbér
- 1/4 tsk szegfűbors (kihagyható)
- 1 tsk fahéj
- 15g kókuszzsír (megolvasztva)
- 25g méz
- 25g natúr joghurt
- 1 tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Mérd ki és keverd össze a lisztet, a fehérjeport, a sót, a sütőport és a fűszereket.
- 2. Add hozzá a kókuzszsírt, a mézet, a joghurtot és a tojásfehérjét.
- 3. Kézzel gyúrd össze a masszát és 20 percre tedd be a hűtőbe pihenni.
- 4. Ezután lisztezett felületen nyújtsd ki a masszát (kb. 2-4 mm vastagságúra) és szaggasd ki belőle a figurákat.
- 5. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon süsd készre a mézeskalácsokat 6-8 perc alatt. Sütés közben figyelni kell, mert nagyon könnyen leéghet.
Összetétel
100 grammban
összesen (260 g)
- Kalória
- 279 kcal
- 725 kcal
- Fehérje
- 18,9 g
- 49,1 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 33,8 g (10,8 g)
- 87,8 g (28,0 g)
- Zsír
- 7,2g
- 18,6 g
- Egyéb
(főleg víz) - 40,2 g
- 104,5 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: