A torta egy olyan süti, amit másokkal is meg akarsz osztani. Legalábbis elméletben. Sokkal nagyobb, mint egy átlagos süti és lehetetlen egyedül benyomni az egészet. Ebből a bejegyzésből egy klasszikus krémtorta receptet ismerhetsz meg, aminek a legnagyobb előnye, hogy személyre, ízlésre és világnézetre szabható. Tehát a megosztási faktora a maximumon van. Cserébe pedig elismerést zsebelhetsz be a szépsége és a jó ízkombó miatt. Kíváncsi vagy hogyan készítheted el? Részletek a bejegyzésben, olvass tovább!
Hozzávalók
Tortaalap hozzávalók
- 125 g darált mandula (mandulaliszt)
- 50 g zabpehelyliszt
- 50 g kókuszolaj
- 20 g eritritol
A sütikrémhez
- 660 g natúr joghurt
- 250 g light krémsajt (pl.: Philadelphia)
- 75 g vaníliás tejsavó fehérje
A sajtos - joghurtos vonal miatt szerintem a vaníliás protein a legjobb hozzá. De gyümissel is jó lehet, főleg akkor, ha passzol a fedélhez.
A barackos borításhoz
- 300 g baracklekvár (cukor és kalóriacsökkentett)
- 100 g aszalt sárgabarack
Nagy előnye a torának, hogy bármilyen fedőlapot készíthetsz hozzá. Nem muszáj a gyümölcs vonalon maradni, megkenheted nutellával is és 100%, hogy jó lesz az íze.
Elkészítés
1. Keverd össze az alapot egy tálban, majd egyengesd el a sütőforma alján.
2. Elektromos habverővel keverd össze a joghurtot a krémsajttal. A végén adagold hozzá a vaníliás proteint.
3. Önts rá az alapra a krémet.
4. 165 fokon előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készül el. Akkor jó, amikor elkezd repedezni a teteje, már nem rezeg a krém, amikor megmozgatod. Figyelj azért, nagyon ne repedezzen meg.
Édes szájú vagy? Eritrittel tuningolhatod, de ezt csak akkor javaslom, ha nem elég finom a fehérjéd vagy, ha már meguntad.
5. Vágd apróra a sárgabarackot és keverd össze a lekvárral!
6. Vedd ki a sütőből a krémsajtot és várd meg még kihűl, majd kend a sárgabarackos lekvárt a tetejére.
7. Tedd a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön. Amikor teljesen kihűlt (vagy már nem bírod tovább), akkor faljál belőle! - Esetleg adj másnak is :)
DE! Az igazi ízét akkor kapod meg, ha egy estére beteszed a hűtőbe és állni hagyod. Ilyenkor ugyanis valami ★✰★"VaRáZsLAt"✰★✰ történik vele és sokkal finomabb lesz. Megmagyarázhatatlan, de tényleg így van.
Barackos kémtorta proteinnel
Bátran vághatod, nem kell félni, hogy szétesik vagy morzsálódik.
Köszönöm, hogy végigolvastad!
Ha tetszett a torta iratkozz fel még több receptért!
Összetétel
100 grammban
összesen (1 kg+)
- Kalória
- 199 kcal
- 3250 kcal
- Fehérje
- 8,8 g
- 143,3 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 15,1 g (11,3 g)
- 246,6 g (183,6 g)
- Zsír
- 12,1 g
- 197,5 g
- Egyéb
(főleg víz) - 64 g
- 1042,6 g