Szeretnél egy igazán finom protein szelet receptet kipróbálni? Olyat, ami egyszerre krémes, csokis és még magas fehérjetartalommal is rendelkezik? Ha igen, akkor ezt a receptet ne hagyd ki! Ennek a desszertnek az alapját egy magas proteintartalmú massza alkotja, amelyre egy lágy földimogyorókrémes réteg került. Az így elkészült protein szeleteket végül még egy ropogós csokiréteggel vontam be. Próbáld ki te is!
HOZZÁVALÓK
- 30g kókuszliszt
- 45g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 5g zsírszegény kakaópor
- 60ml növényi tej
- 40g földimogyoróvaj
- 10g eritritol vagy más édesítőszer
- 10g földimogyoró apró darabokra törve
- 50g étcsoki
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Készítsd el a földimogyoróvajat*, kb. 40g-ra lesz szükség, ebbe keverj el 10g édesítőszert. (Ha boltit használsz akkor ezt a lépést hagyd ki.)
- 2. Mérd ki a kókuszlisztet, a fehérjeport és a kakaóport, majd folyamatosan adagold hozzá a (növényi) tejet amíg egy formázható masszát nem kapsz (nekem 60ml-t vett fel).
- 3. Oszd el négy felé a masszát és formázz belőlük lapos téglalapokat egy sütőpapíron.
- 4. Kanalazd a tetejükre a földimogyoróvajat, majd szórd meg az apróra tört földimogyoróval.
- 5. Végül olvaszd meg az étcsokit és vondd be vele a protein szeleteket.
- 6. Tedd be a fagyasztóba 10 percre és kész is!
TIPP
- *A földimogyoróvaj otthoni elkészítéséhez nem kell más csak földimogyoró és egy aprítógép. Én 100g földimogyorót szoktam használni. Addig kell darálni, amíg teljesen krémes állagú nem lesz. Ezután keverhetsz még bele édesítőszert, ha szükséges. Az elkészült földimogyorókrémet hűtőben kell tárolni.
Összetétel
100 grammban
összesen (250 g)
- Kalória
- 338 kcal
- 845 kcal
- Fehérje
- 24,4 g
- 61,0 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 19,2 g (11,2 g)
- 48,0 g (27,9 g)
- Zsír
- 18,3 g
- 45,6 g
- Egyéb
(főleg víz) - 38,2 g
- 95,4 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: