Fagyipálcika, édesburgonya és még burger is - totális képzavar! De nem őrültem meg, mindennek fontos szerepe van ebben a nagyszerű receptben. Ez itt egy bucimentes hamburger. Pontosabban a bucit az édeskrumpli adja, a többi pedig mindenféle egészséges dolog. Brutálfinom, diétába is beilleszthető és 10 perc összeszerelni. Mutatom hogyan kell elkészíteni, olvass tovább aztán pedig kajálj egy jót! :)
Mi kell a burgerhez?
- Édesburgonya (olyat érdemes választani, aminek kerek az alapja)
- Rukkola, saláta vagy valami zöld
- Csirkemell sonka vagy más egyéb hús, amit szeretsz
- Mozzarella
- Pizza vagy hamburgerszósz
- Fogpiszkáló, fagyipálcika -valami, amivel össze tudod tűzni a burgereket
Összeszerelés és sütés
1. Vágd fel az édesburgonyát kb. 1 cm vastag szeletekre.
2. Karikázd fel a paradicsomot.
3. Szereld össze a burgereket! Nálam a következő volt a sorrend: édesburgonya, rukkola, paradicsom, csirkemell sonka, mozzarella, krém, szósz és a fedél még egy karika édesburgonya.
4. Tűzd össze a burgert egy fogpiszkálóval.
5. Süsd 190 fokon kb. 30 percig.
6. Amikor már kellően kihűlt és úgy tűnik, hogy ehető, akkor húzd ki a fogpiszkálót és fald be!
Tipp: mielőtt beteszed a sütőbe érdemes az alsó szelet édesburgonya köré celofánt tekerni, hogy stabilabb legyen. Ahogy sül, úgy puhul az édeskrumpli és hajlamos eldölni a burger. Persze az sem katasztrófa.
forrás: bodybuilding.com
Iratkozz fel, ha szeretnél még több egészséges burger receptet!