Ennek a könnyű és puha sütinek a robogós földimogyoródarabkák és a fahéj adnak karakteres ízt. Ha földimogyoró rajongó vagy, akkor mindenképp próbáld ki ezt a receptet, illetve akkor is, ha nem csak úgy natúr szeretnéd ropogtatni ezt az olajos magvat. Muffinként is elkészítheted.
HOZZÁVALÓK
- 120g zabpehelyliszt
- 50g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 2tsk sütőpor
- csipetnyi só
- 2-3tsk fahéj
- 80g görög joghurt
- 20g méz
- 250ml (növényi) tej
- 40g földimogyoró (durva darabokra törve)
- 1tsk eritritol vagy más nem folyékony édesítőszer
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Mérd ki és keverd össze a zabpehelylisztet, a fehérjeport, a sütőport, a sót és 1 tsk fahéjat.
- 2. Keverd bele a joghurtot, a mézet, a (növényi) tejet és a felaprított földimogyoró felét.
- 3. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt (22x22 cm-es) sütőformába, majd szórd meg a tetejét a maradék földimogyoróval.
- 4. 175 fokon 18-20 perc alatt süsd készre a sütit (amikor repedezik a teteje, akkor már jó).
- 5. Szórd meg a tetjét fahéjjal és eritritollal.
Összetétel
100 grammban
összesen (585 g)
- Kalória
- 179 kcal
- 1048 kcal
- Fehérje
- 12,1 g
- 71,0 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 17,8 g (5,4 g)
- 104,2 g (31,9 g)
- Zsír
- 6,9g
- 40,5 g
- Egyéb
(főleg víz) - 63,1 g
- 369,3 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: