A mai finomság a túrógombóc lesz. Tudom, hogy azt gondolod ilyet csak a nagymamád tud csinálni, mert kell hozzá egy titkos "nagymama esszencia" amitől igazán finom túrógombóc lesz a túrógombóc... de mázlink van mert valójában nincs ilyen. A jó hír az, hogy viszonylag könnyen lehet szuperfinom túrógombócot készteni mindenféle boszorkányság :D nélkül is! Fekete macskákat és seprűket nyugodtan el lehet tenni, kreativitást és az alapnál eggyel nagyobb konyhai skill-t elő! Most megtudhatod hogyan készíts hozzáadott cukor nélkül klasszikus túrógombócot proteinnel. Olvass tovább!
HOZZÁVALÓK
- 250g zsírszegény túró
- 50g búzadara
- 25g tejsavó fehérje (vaníliással a legjobb)
- 2 XL-es tojás
- 50g zsemlemorzsa
- Natúr joghurt és eritritol (öntet)
ELKÉSZÍTÉS
- 1. A túrót, a búzadarát, a tojássárgáját tedd egy tálba és villával jól keverd össze, majd fóliával takard le, és hagyd állni 2 órán át, hogy a búzadara felpuhuljon.
- 2. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsd meg egy serpenyőben. Az egész nagyon gyorsan megvan kb. fél perc, figyelni kell, nehogy megégjen.
- 3. Habverővel verd kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan add hozzá a búzadarás-túrós keverékhez. Az így kapott masszát kb. 1 órára tedd a hűtőbe!
- 4. Egy nagyobb fazékban forralj vizet, és állítsd be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
- 5. Ha ezzel megvagy, akkor vizes kézzel formázz gombócokat a túrós masszából. Számolj azzal, hogy körülbelül kétszeresére fog megduzzadni a gombóc a forró fürdő után.
- 6. Tedd a gombócokat a vízbe 5-10 percre. Minél nagyobb gombócokat késztettél annál több idő kell nekik, hogy elkészüljenek. Végül vedd ki, majd hempergesd meg őket a zsemlemorzsában.
- 7. Jóízűen széles mosollyal fald be őket! :)
Összetétel
100 grammban
összesen (530 g)
- Kalória
- 144 kcal
- 763 kcal
- Fehérje
- 14,7 g
- 78 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 15,1 g (2,3 g)
- 79,9 g (12,1 g)
- Zsír
- 2,8 g
- 14,9 g
- Egyéb
(főleg víz) - 67,4 g
- 357,1 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: