A hagyományos nagyi almáspitéje egy igazán egyszerűen elkészíthető, de nem éppen alacsony kalóriatartalmú süti. Most megtudhatod, hogyan is néz ki az egészséges verzió. Az eredeti recept szerint, reszelt almával készítettem el, adtam hozzá lisztet, kókuszzsírt és még pár titkos összetevőt, amit csak akkor tudhatsz meg, ha tovább olvasol. ;)
HOZZÁVALÓK
- 50g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 120ml víz
- 40g kókuszzsír
- 1 tojásfehérje
- 1 egész tojás
- 500g reszelt alma (3 közepes alma)
- 50g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 3 tsk fahéj
- 40g eritritol/méz/juharszirup
- 1 tsk vanília aroma
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
- 2. Keverd össze a reszelt almát a fahéjjal, a fehérjeporral, a vanília aromával és az édesítőszerrel.
- 3. Ezután forrald fel a kókuszzsírt a vízzel, majd add hozzá a tönkölylisztet és lassú tűzön 1 perc alatt keverd csomómentesre.
- 4. Vedd le a tűzről és keverd benne simára a tojást és a tojásfehérjét.
- 5. A massza felét oszlasd el a sütőpapírral bélelt sütőforma alján. Ezután tedd rá a reszelt almát és végül oszlasd el a massza másik felét a tetején.
- 6. Ha édesítőszert használsz (pl. eritritol) akkor 160 fokon kb. 60 perc alatt sül meg a lepény. Ha mézet/juharszirupot használsz akkor 180 fokon 40 perc alatt készül el. Akkor jó amikor a teteje már barnul.
Összetétel
100 grammban
összesen (925 g)
- Kalória
- 118 kcal
- 1092 kcal
- Fehérje
- 8,0 g
- 74,3 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 10,5 g (5,4 g)
- 97,0 g (50,0 g)
- Zsír
- 5,0 g
- 46,1 g
- Egyéb
(főleg víz) - 76,5 g
- 707,7 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: