Olyan édesburgonyás-proteines sütit szerettem volna készíteni, ami viszonylag kevés hozzávalót igényel és rövid a sütési ideje, hogy a sütő ne melegítse fel nagyon a lakást ebben a kánikulában. Ennek a koncepciónak lett az eredménye ez az édesburgonyás proteines muffin. És, hogy milyen lett az íze? Egy szóval: édes. Részletesebben kifejtve: vaníliás és fahéjas, amit a tetejére szórt és kicsit megpörkölődött mandula tett egyedivé. Katt a részletekért!
HOZZÁVALÓK
- 200g édesburgonya
- 40g vaníliás tejsavó-fehérje (izolátum)
- 100g darált mandula (nem kell, hogy liszt állagú legyen, jobb, ha picit darabos)
- 40g zabpehelyliszt
- 1 tsk fahéj
- 20g ertitritol (kihagyható)
- 15g kókuszzsír
- 1 tsk szódabikarbóna
- 1 tsk sütőpor
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Hámozd meg és főzd puhára az édesburgonyát (kb. 15 perc), majd törd szét egy villával.
- 2. Közben keverd össze a fehérjeport, 90-95g darált mandulát (a maradék a muffinok tetejére kell), a zabpelyhet, az eritritolt, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sütőport egy tálban.
- 3. Add hozzá a kókuszzsírt és az édesburgonyát, és alaposan keverd össze a masszát.
- 4. Kanalazd a masszát szilikonos muffinformákba és szórd meg a tetejét a maradék mandulával.
- 5. 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd készre a muffinokat.
TIPPEK
- Fedő alatt, forrásban lévő vízben, meghámozva és feldarabolva főzd meg az édesburgonyát.
- Kb. 0,5-1 dl (növényi) tej hozzáadásával lazább szerkezetű muffinokat készíthetsz.
Összetétel
100 grammban
összesen (420 g)
- Kalória
- 278 kcal
- 1166 kcal
- Fehérje
- 15,0 g
- 62,8 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 13,5 g (3,2 g)
- 85,8 g (20,4 g)
- Zsír
- 23,9 g
- 80,2 g
- Egyéb
(főleg víz) - 15,9 g
- 67,0 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: