A citromkrémes sütikhez általában rengeteg cukor kell, ha most szeretnél egy hozzáadott cukrot nem tartalmazó, de mégis kellemesen édes citromos szeletet kipróbálni, akkor ez a recept neked készült! A süti alalpjára egy vastag mézes és citromos krém réteget került, amitől igazán kellemesen lágy, de mégis könnyen szeletelhető lesz ez a süti...
HOZZÁVALÓK
- 140g zabpehelyliszt
- 45g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 30g kókuszzsír (olvasztott)
- csipet só
- 30 ml víz
- 2 egész tojás (XL-es méretű)
- 2 tojásfehérje (XL-es méretű)
- 2-3 citrom héja és leve
- 60g méz
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
- 2. Keverj össze egy tálban 100g zabpehelylisztet 30g fehérjeporral, egy csipet sóval, a kókuszzsírral, 20g mézzel és 30ml vízzel.
- 3. A masszát egyenletesen oszd el egy kb. 25x16 cm-es sütőforma alján, majd süsd 12 percig. Ezután hagyd kihűlni.
- 4. Közben készítsd el a krémet: egy habverővel alacsony fokozaton keverj simára 2 egész tojást, 2 tojásfehérjét, 2-3 citrom héját és levét, 40g mézet, 40g zabpehelylisztet és 15g fehérjeport.
- 5. Öntsd a krémet a kihűlt süti alap tetejére és tedd vissza a sütőbe még kb. 15 percre.
Összetétel
100 grammban
összesen (630 g)
- Kalória
- 211 kcal
- 1331 kcal
- Fehérje
- 13,1 g
- 82,3 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 22,7 g (8,9 g)
- 153,2 g (56,3 g)
- Zsír
- 8,8 g
- 55,7 g
- Egyéb
(főleg víz) - 55,4 g
- 348,8 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: