
A babsüti, vagy hosszabban a "kakaós protein süti babból" egy nagyon fontos recept. Egy viszonylag ritka piskóta készítési eljárást ismerhetsz most meg, amit aztán fel tudsz majd használni például tortákhoz és mindenféle egyéb sütihez. Vörös vesebabból készítünk piskóta tésztát. Bizony! Túl azon, hogy nagyon jó az állaga más extrákkal is bír. Például alacsony a szénhidrát tartalma, magas a rosttartalma és csak minimális zsír van benne. Ez az egyik legizgalmasabb sütialap, amit csak készíteni lehet. Olvass tovább, mutatom hogyan fogj hozzá!
Hogyan fogjak hozzá? Babsüti alapok
- 220g vörös vesebab
- 130g reszelt alma
- 50g tejsavó fehérje (csokis)
- 25g zsírszegény kakaópor
- 3 tojásfehérje
- 1 egész tojás
- 1 tsk vanlília aroma
- 1 tsk sütőpor
Elkészítése
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
2. Öntsd le a vesebab levét, majd a többi hozzávalóval együtt tedd be egy keverőtálba.
3. Botmixerrel vagy turmixgéppel keverd össze a hozzávalókat, közepes fokozaton, amíg homogén masszát nem kapsz (1-2 perc).

4. Öntsd bele a masszát a sütőpapírral kibélelt sütőformába (22x22cm).
5. 180°C-on 20 perc alatt süsd készre a babsütit.
6. Várd meg még kihűl, aztán vagy fald be, vagy használd fel egy sütiben. Jó étvágyat!
Íme a babsüti kakaós protein süti babból


Összetétel
100 grammban
összesen (565 g)
- Kalória
- 119 kcal
- 673 kcal
- Fehérje
- 13,3 g
- 75,1 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 10,5 g (2,9 g)
- 59,5 g (16,6 g)
- Zsír
- 1,9 g
- 10,5 g
- Egyéb
(főleg víz) - 74,3 g
- 419,9 g