Kakaós protein süti babból

Posted by fehérjeturmix on 2014.04.19.

Kakós protein süti babból

A babsüti, vagy hosszabban a "kakaós protein süti babból" egy nagyon fontos recept. Egy viszonylag ritka piskóta készítési eljárást ismerhetsz most meg, amit aztán fel tudsz majd használni például tortákhoz és mindenféle egyéb sütihez. Vörös vesebabból készítünk piskóta tésztát. Bizony! Túl azon, hogy nagyon jó az állaga más extrákkal is bír. Például alacsony a szénhidrát tartalma, magas a rosttartalma és csak minimális zsír van benne. Ez az egyik legizgalmasabb sütialap, amit csak készíteni lehet. Olvass tovább, mutatom hogyan fogj hozzá!

Hogyan fogjak hozzá? Babsüti alapok

  • 220g vörös vesebab
  • 130g reszelt alma
  • 50g tejsavó fehérje (csokis)
  • 25g zsírszegény kakaópor
  • 3 tojásfehérje
  • 1 egész tojás
  • 1 tsk vanlília aroma
  • 1 tsk sütőpor

Elkészítése

1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

2. Öntsd le a vesebab levét, majd a többi hozzávalóval együtt tedd be egy keverőtálba.

3. Botmixerrel vagy turmixgéppel keverd össze a hozzávalókat, közepes fokozaton, amíg homogén masszát nem kapsz (1-2 perc).

Kakós protein süti babból recept elkészítése

4. Öntsd bele a masszát a sütőpapírral kibélelt sütőformába (22x22cm).

5. 180°C-on 20 perc alatt süsd készre a babsütit.

6. Várd meg még kihűl, aztán vagy fald be, vagy használd fel egy sütiben. Jó étvágyat!

Íme a babsüti kakaós protein süti babból

Kakós protein süti babból elkészül

Összetétel

100 grammban

összesen (565 g)

  • Kalória
  • 119 kcal
  • 673 kcal
  • Fehérje
  • 13,3 g
  • 75,1 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 10,5 g (2,9 g)
  • 59,5 g (16,6 g)
  • Zsír
  • 1,9 g
  • 10,5 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 74,3 g
  • 419,9 g

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr656052992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása