Mindenki szereti a palacsintát, de a dupla kakaós palacsintát még inkább: kakaós palacsinta alap benne a még meleg, frissen sült tészta által megolvasztott édes kakaós töltelékkel a legfinomabb! Olvass tovább, ha ki szeretnéd próbálni ezt a csupán néhány összetevőből álló palacsinta alapreceptet!
HOZZÁVALÓK
- Palacsinta
- 30g csokis vagy vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 100g zabpehelyliszt
- 3 tojásfehérje (nagy méretű tojás)
- 10g zsírszegény kakaópor
- csipet só
- ~200ml növényi tej/tej/víz
- Töltelék (opcionális)
- 25g eritritol+15g zsírszegény kakaópor
- vagy
- 15-20g csokis fehérjepor
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Mérd ki és keverd össze a zabpehelylisztet a fehérjeporral, a kakaóporral és egy csipet sóval.
- 2. Majd add hozzá a tojásfehérjét és fokozatosan keverj a masszába kb. 200ml növényi tejet, tejet vagy vizet.
- 3. Hagyd állni 5 percig. Ha túl sűrű lenne adj hozzá még folyadékot.
- 4. Süsd meg a palacsintákat közepes lángon. Végül ízesítsd kedved szerint az elkészült palacsintákat.
Összetétel
100 grammban
összesen (460 g)
- Kalória
- 121 kcal
- 559 kcal
- Fehérje
- 11,7 g
- 53,7 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 12,8 g (0,3 g)
- 59,0 g (1,5 g)
- Zsír
- 2,1 g
- 9,5 g
- Egyéb
(főleg víz) - 73,4 g
- 337,8 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: