Mivel az ősz a körte szezonja is, ezért most körtés pitét sütöttem. A változatosság kedvéért ezt a receptet szójafehérjével készítettem el, de tejsavóval is meg lehet próbálni és szerintem azzal még finomabb lesz az eredmény. Olvass tovább az elkészítéshez!
HOZZÁVALÓK
- 100g mandula (finom szemcsésre darálva)
- 100g szójafehérje (vaníliás)
- 25g kókuszzsír
- 25g juharszirup/méz
- 200ml víz
- 120g zabpehelyliszt
- csipetnyi só
- 4 tojásfehérje (XL-es)
- 200g körte
- 2tsk fahéj
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Gyúrd össze a pite alap összetevőit: 25g darált mandula, 120g zabpehelyliszt, 50g fehérjepor, 2 tojásfehérje, pici só és annyi víz amennyit felvesz (~100ml).
- 2. Két sütőpapír között nyújtsd ki köralakúra a tésztát, majd helyezd a sütőformába, szúrkáld meg egy villával és süsd 10 percig.
- 3. Közben készítsd el a tölteléket: keverj simára 75g darált mandulát 50g fehéjeporral, 2 teáskanál fahéjjal, 25g kókuszzsírral, 2 tojásfehérjével, 25g juharsziruppal és 100ml vízzel.
- 4. Oszlasd el egyenletesen a masszát az alapon és helyezd rá a vékonyra szeletelt körtét. Szórd meg a tetejét 1 tsk fahéjjal (és eritritollal). Süsd készre a pitét 30 perc alatt.
TIPP
- Ehhez a recepthez inkább puha körtét használj. Ha tejsavó fehérjével készíte el akkor kevesebb vizet kell használnod.
Összetétel
100 grammban
összesen (933 g)
- Kalória
- 201 kcal
- 1878 kcal
- Fehérje
- 15,5 g
- 144,2 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 14,8 g (4,4 g)
- 138,3 g (40,8 g)
- Zsír
- 8,9 g
- 82,9 g
- Egyéb
(főleg víz) - 60,8 g
- 567,6 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: