Az édesburgonya a tápanyag összetétele következtében az egyik leghasznosabb zöldségünk. Sok béta-karotint, B6 és C vitamint és rostot tartalmaz. Megfőzve szerintem kinézetre és ízre is hasonlít a sütőtökhöz, ezért illenek hozzá a sütőtökhöz használt fűszerek (pl.: fahéj, gyömbér, szegfűbors, szerecsendió) és az olajos magvak (pl.: dió, mandula) is. Ebben a receptben az édesburgonya édes íze dominál összhangban a fahéjjal és a szerecsendióval. Ha szereted ezt az ízvilágot, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a zabszeletet.
HOZZÁVALÓK
- 150g zabpehely
- 190g édesburgonya
- 30g fehérjepor (leginkább a vaníliás illik hozzá)
- 40g mandula durva szemcsésre darálva
- 30g juharszirup
- 120ml mandulatej/kókusztej/víz
- 1 tsk fahéj
- 1/2 tsk szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Hámozd meg, kockázd fel és főzd meg az édesburgonyát.
- 2. Mérd ki egy tálba és keverd össze a zabpelyhet, a fehérjeport, a mandulát, a fahéjat és a szerecsendiót.
- 3. Add hozzá a tört édesburgonyát, a juharszirupot és a mandulatejet. Majd jó alaposan keverd össze és hagyd állni 5 percig.
- 4. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 22x22 cm-es formát.
- 5. 180 fokon 25 perc alatt süsd készre a zabszeletet. Hagyd teljesen kihűlni mielőtt felszeleteled. Kb. 10 szelet lesz belőle.
Összetétel
100 grammban
összesen (550 g)
- Kalória
- 205 kcal
- 1128 kcal
- Fehérje
- 12,8 g
- 70,2 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 27,8 g (5,8 g)
- 153,2 g (31,7 g)
- Zsír
- 5,9 g
- 32,7 g
- Egyéb
(főleg víz) - 53,4 g
- 293,9 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: