Ez nem egy klasszikus keksz. A recept legnagyobb előnye, hogy egyszerűen és gyorsan össze lehet dobni, önmagában is nagyon finom, de nekem a délutáni kávém mellé passzolt legjobban. Azt gondoltam, hogy 15 keksz elég lesz néhány napra, de sajnos másnapra már nem maradt egy darab se. Azért szeretem a zabkekszeket, mert különféle fűszerekkel ízesíthetem őket, variálhatom magvakkal, gyümölcs darabokkal és szinte bármilyen ízű és fajtájú proteint is illik hozzá. A bejegyzésből megtudhatod hogyan készül, olvass tovább!
Hozzávalók
- 150 g zabpehely
- 50 g tejsavó fehérje (izolátum, vaníliás)
- 100 g tojásfehérje (~3db M-es méretű tojás)
- 115 g almapüré (~közepes méretű alma)
- 1 1/2 tsk vanília aroma
- 1 1/2 tsk fahéj
- 1/2 tsk szerecsendió
- 50 g dió (felaprítva)
Elkészítés
1. Keverd össze egy tálban a zabpelyhet, a fehérje port, a fahéjat és a szerecsendiót.
2. Add hozzá a tojásfehérjét, a vanília aromát és az almapürét.
3. Végül forgasd bele a felaprított diót.
4. A tésztából kb. 15-16 db evőkanálnyi mennyiségű, lapos korong alakúra formált kekszet tegyél egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ha hidegvízbe mártod a mérőkanalat vagy az evőkanalat, akkor könnyebben leválik a tészta a felületéről.
5. 175 fokon 20 perc alatt süsd készre a zabkekszeket.
6. Nincs más dolgod. Várd meg még kihül és falj belőle!
Köszönöm, hogy elolvastad!
Ha tetszett a recept, iratkozz fel!
Összetétel
100 grammban
összesen (470 g)
- Kalória
- 244 kcal
- 1148 kcal
- Fehérje
- 20,1 g
- 94,4 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 23,3 g (3,4 g)
- 109,4 g (16 g)
- Zsír
- 9,7 g
- 45,7 g
- Egyéb
(főleg víz) - 46,9 g
- 220,5 g