Diós zabkeksz

Posted by Nyido on 2014.07.15.

Diós zabkeksz

Ez nem egy klasszikus keksz. A recept legnagyobb előnye, hogy egyszerűen és gyorsan össze lehet dobni, önmagában is nagyon finom, de nekem a délutáni kávém mellé passzolt legjobban. Azt gondoltam, hogy 15 keksz elég lesz néhány napra, de sajnos másnapra már nem maradt egy darab se. Azért szeretem a zabkekszeket, mert különféle fűszerekkel ízesíthetem őket, variálhatom magvakkal, gyümölcs darabokkal és szinte bármilyen ízű és fajtájú proteint is illik hozzá. A bejegyzésből megtudhatod hogyan készül, olvass tovább!

Hozzávalók

  • 150 g zabpehely
  • 50 g tejsavó fehérje (izolátum, vaníliás)
  • 100 g tojásfehérje (~3db M-es méretű tojás)
  • 115 g almapüré (~közepes méretű alma)
  • 1 1/2 tsk vanília aroma
  • 1 1/2 tsk fahéj
  • 1/2 tsk szerecsendió
  • 50 g dió (felaprítva)

Elkészítés

1. Keverd össze egy tálban a zabpelyhet, a fehérje port, a fahéjat és a szerecsendiót.

2. Add hozzá a tojásfehérjét, a vanília aromát és az almapürét.

3. Végül forgasd bele a felaprított diót.

4. A tésztából kb. 15-16 db evőkanálnyi mennyiségű, lapos korong alakúra formált kekszet tegyél egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ha hidegvízbe mártod a mérőkanalat vagy az evőkanalat, akkor könnyebben leválik a tészta a felületéről.

5. 175 fokon 20 perc alatt süsd készre a zabkekszeket.

6. Nincs más dolgod. Várd meg még kihül és falj belőle!

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett a recept, iratkozz fel!

Hogyan szólíthatunk?
Mi az email címed?

Összetétel

100 grammban

összesen (470 g)

  • Kalória
  • 244 kcal
  • 1148 kcal
  • Fehérje
  • 20,1 g
  • 94,4 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 23,3 g (3,4 g)
  • 109,4 g (16 g)
  • Zsír
  • 9,7 g
  • 45,7 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 46,9 g
  • 220,5 g

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr996508081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása