Ezzel a jeges protein sütivel a manapság igen népszerű csokis fudge receptjét váltottam ki. Melegíteni, sütni nem kell, csak hűteni. A nyári melegben kellemesen hűsít. Próbáld ki te is, olvass tovább!
Hozzávalók
- 180 g natúr cottage cheese
- 25 g tejsavó fehérje (izolátum, csokis)
- 10 g zsírszegény kakaópor
- 100 g mandula
Elkészítés
1. Botmixerrel keverd össze a cottage cheese-t, a kakaóport és a tejsavófehérjét (1-2 perc). A cél, hogy homogén legyen a massza.
2. Durva szemcsésre daráld le a mandulát, majd egyenletesen oszlasd el egy kisméretű szilikonforma alján. Óvatosan kanalazd a krémet a mandula tetejére.
3. Ezután helyezd a sütőformát a fagyasztóba kb. 1,5 órára (akkor jó, ha a forma faláról már könnyen leválik a lehűlt krém).
4. Ilyenkor könnyen, egy mozdulattal ki tudod fordítani egy tányérra a kész fudge-t.
Hasznos tipp a fudge készítéshez
A legegyszerűbb, ha valamilyen szilikonos formában (2-3 muffinforma, téglalap alakú sütőforma, stb.) készíted el ezt a finomságot, mert amikor kellően lehült akkor nagyon könnyen, egyben leválik a forma oldaláról. Ha muffinformában készíted el, akkor a tetejére szórd a manduladarabokat.
Csokis protein fudge
Többféle, fajta fudge van. Ez ilyen "ice cream fudge". Nem nagyon van magyar megfelelője, ez mondjuk- egyfajta jégkrém.
Ha tetszett a recept, iratkozz fel!
Összetétel
100 grammban
összesen (225 g)
- Kalória
- 156 kcal
- 351 kcal
- Fehérje
- 20,1 g
- 45,3 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 4,5 g (2,6 g)
- 10,2 g (5,9 g)
- Zsír
- 6,6 g
- 14,9 g
- Egyéb
(főleg víz) - 68,7 g
- 154,6 g