Proteines ricciarelli

Posted by Nyido on 2014.06.24.

Proteines ricciarelli

Ezt a receptet egy valódi olasz édesség, a Ricciarelli ihlette. Az eredeti recept rengeteg cukrot tartalmaz, amit én vaníliás tejsavó fehérjével helyettesítettem és így megvan az az előnye, hogy bűntudat nélkül beilleszthető a diétába. Olvass tovább és meglátod hogyan készíthető el ez a tradcionális olasz finomság egészségesen!

Hozzávalók

  • 100 g mandula
  • 80 g tejsavó fehérje (vaníliás)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagy méretű tojásfehérje
  • 1/2 tsk sütőpor
  • 2-3 tsk víz

A süti elkészítése

1. Távolítsd el a mandulaszemek barna hártyáját, majd daráld le őket. Oké, de hogyan távolítsd el a barna hártyát a mandulaszemekről? Ime a processz:

A mandulát 2-3 percig áztasd be forró vízbe, majd öblítsd le hideg vízzel. Terítsd szét a mandulaszemeket egy konyharuhára és távolítsd el a barna hártyát. Ha mégse jönne le a hártya, akkor ismételd meg a forróvizes áztatást. Hagyd a szemeket megszáradni a levegőn vagy tedd be őket 5 percre 160 fokra a sütőbe. Végül daráld le a mandulaszemeket.

2. Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá és tedd be a hűtőbe.

3. Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a fehérje port, a sütőport és a citrom reszelt héját.

4. Majd forgasd bele a tojásfehérjét és a kezeddel alaposan gyúrd bele. Ilyenkor még nem áll össze teljesen a tészta.

Proteines ricciarelli recept készítése

Jól formálható, már-már kenyér szerű tésztát fogsz kapni. Szinte bármilyen alakzatot lehet készíteni belőle.

5. Adj hozzá először egy teáskanál vizet és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges adj hozzá még 1-2 teákanál vizet. Majd helyezd a tésztát egy fehérje porral megszórt sütőpapírra.

6. Formázz kb. 4 cm széles és 3 cm magas téglatestet (éljen a geometria!) a tésztából és forgasd meg a fehérje porban. Majd vágj kb. 0,5 cm széles szeleteket a tésztából. Forgasd meg a szeleteket a fehérje porban és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

7. 160 fokon 15 perc alatt süsd készre a sütit. Várd meg még kihül és jó étvággyal fald be!

Ricciarelli diétás formában

Proteines ricciarelli elkészült

Az eredeti ricciarelli téglatest alakú, ami sütésnél megpuffad és kerekek lesznek az élei.

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, iratkozz fel még több receptért!

Hogyan szólíthatunk?
Mi az email címed?

Összetétel

100 grammban

összesen (220 g)

  • Kalória
  • 396 kcal
  • 870 kcal
  • Fehérje
  • 41,6 g
  • 91,6 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 10,9 g (2,7 g)
  • 24 g (5,9 g)
  • Zsír
  • 24,1 g
  • 53 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 23,4 g
  • 51,4 g

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr66396683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása