Nem titok, hogy szeretem a muffinokat, ők a kedvenceim. Még tart az almaszezon, ezért most egy aktuális almás-mandulás muffin receptet osztok meg veled. Ebben a varázslatos sütiben az almás, fahéjas, vaníliás ízvilág harmóniája keveredik a mandula sajátos ízével, amit végül a fahéj tesz teljessé. Ezek a puha, könnyen elkészíthető muffinok nagyon gyorsan elfogynak miután kikerültek a sütőből. Próbáld ki! :)
HOZZÁVALÓK
- 300g alma meghámozva és lereszelve (3 kisebb vagy 2 nagyobb méretű alma)
- 180g natúr cottage cheese
- 35g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 75g zabpehelyliszt
- 50g mandula (apróra darálva)
- 20g kókuszzsír (megolvasztva)
- 1 tsk szódabikarbóna
- 1 tsk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tsk fahéj
- 1 tsk eritritol
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Hámozd meg és reszeld le az almákat.
- 2. Mérd ki és keverd össze a zabpehelylisztet a fehérjeporral, a mandulával, a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral.
- 3. Add hozzá a kókuszzsírt, a cottage cheese-t és végül forgasd bele az almát.
- 4. Oszd el a mennyiséget 12 (szilikonos) muffinformában.
- 5. 175 fokon 22-23 perc alatt süsd készre a muffinokat.
- 6. Még melegen szórd meg a tetejüket fahéjjal és eritritollal, aztán amikor kihűlt majszold el jóízűen. :)
Összetétel
100 grammban
összesen (675 g)
- Kalória
- 177 kcal
- 1198 kcal
- Fehérje
- 12,2 g
- 82,1 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 14,8 g (5,7 g)
- 99,8 g (38,3 g)
- Zsír
- 8,5 g
- 57,7 g
- Egyéb
(főleg víz) - 64,5 g
- 435,5 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: