
Egy igazán őszi, szezonális protein muffint szerettem volna készíteni. A terv sikerült is, mert az eredmény egy finom édes, puha és laza szerkezetű muffin lett, amit a ropogós dió darabok tesznek igazán különlegessé. Olvass tovább az elkészítéshez!
HOZZÁVALÓK
- 250g sütőtök (megsütve)
- 35g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 75g zabpehelyliszt
- 50g dió (apró szemcsésre darálva)
- 100ml mandulatej/kókusztej/tej
- 20g méz
- 20g kókuszzsír
- 2 tojásfehérje (XL-es tojás)
- 1 tsk szódabikarbóna
- 1 tsk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 1/2 tsk fahéj
- 1/4 tsk szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Turmixold le a sütőtököt, a fahéjjal, a szerecsendióval, a tojásfehérjékkel, a mézzel és a kókuszzsírral.
- 2. Egy tálban keverd össze a zabpehelylisztet a fehérjeporral, a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd forgasd bele a sütőtökös keveréket.
- 3. Keverd hozzá a (mandula)tejet és végül forgasd bele a diót.
- 4. Oszd el a mennyiséget 12 muffinformában, lehetőleg szilikonosat használj, mert abba nem ragad bele.
- 5. 175 fokon 15 perc alatt készül el a süti, 12 muffin lesz ebből a mennyiségből.

Összetétel
100 grammban
összesen (655 g)
- Kalória
- 173 kcal
- 1132 kcal
- Fehérje
- 10,9 g
- 71,4 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 12,7 g (3,9 g)
- 83,1 g (25,4 g)
- Zsír
- 9,4 g
- 61,5 g
- Egyéb
(főleg víz) - 67,0 g
- 438,9 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: