
Itt az ősz, ezért most ezt a nem szokványos almás palacsintát készítettem el. Alacsony kalóriatartalmú, egyszerű recept, amit néhány összetevőből gyorsan el tudsz készíteni. A legfinomabb szerintem akkor lesz, ha fahéjjal és vaníliás fehérjeporral szórod meg a frissen sült palacsinták tetejét, ami által a fahéj és az alma varázslatos illata fogja betelíteni a konyhát. Olvass tovább az elkészítéséhez!
HOZZÁVALÓK
- 40g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 60g zabpehelyliszt
- 20g darált lenmag
- 200ml mandulatej/kókusztej/tej
- 1 közepes alma, meghámozva és 2-3 mm-es karikákra vágva
- 1/2 tsk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tsk fahéj
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Keverd össze a zabpehelylisztet, a fehérjeport, a sütőport, a sót és a darált lenmagot egy tálban. Keverj bele 200ml mandulatejet és hagyd pihenni 5 percig.
- 2. Hámozd meg és vágd fel karikákra az almát.
- 3. Közepes lángon süsd meg a palacsintákat úgy, hogy a még folyékony palacsintatésztá helyezd rá és óvatosan nyomd bele az almaszeleteket.
- 4. Szórd meg az elkészült palacsinták tetejét fahéjjal és vaníliás fehérjeporral.

Összetétel
100 grammban
összesen (435 g)
- Kalória
- 130 kcal
- 567 kcal
- Fehérje
- 10,5 g
- 45,7 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 14,3 g (4,3 g)
- 62,0 g (18,8 g)
- Zsír
- 4,2 g
- 13,4 g
- Egyéb
(főleg víz) - 71,4 g
- 310,5 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: