Varázslatos protein palacsinta almával

Posted by Nyido on 2014.09.24.

Varázslatos protein palacsinta almával

Itt az ősz, ezért most ezt a nem szokványos almás palacsintát készítettem el. Alacsony kalóriatartalmú, egyszerű recept, amit néhány összetevőből gyorsan el tudsz készíteni. A legfinomabb szerintem akkor lesz, ha fahéjjal és vaníliás fehérjeporral szórod meg a frissen sült palacsinták tetejét, ami által a fahéj és az alma varázslatos illata fogja betelíteni a konyhát. Olvass tovább az elkészítéséhez!

Varázslatos protein palacsinta almával recept 1Varázslatos protein palacsinta almával recept 2Varázslatos protein palacsinta almával recept 3

HOZZÁVALÓK

  • 40g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
  • 60g zabpehelyliszt
  • 20g darált lenmag
  • 200ml mandulatej/kókusztej/tej
  • 1 közepes alma, meghámozva és 2-3 mm-es karikákra vágva
  • 1/2 tsk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tsk fahéj

ELKÉSZÍTÉS

    • 1. Keverd össze a zabpehelylisztet, a fehérjeport, a sütőport, a sót és a darált lenmagot egy tálban. Keverj bele 200ml mandulatejet és hagyd pihenni 5 percig.
    • 2. Hámozd meg és vágd fel karikákra az almát.
    • 3. Közepes lángon süsd meg a palacsintákat úgy, hogy a még folyékony palacsintatésztá helyezd rá és óvatosan nyomd bele az almaszeleteket.
    • 4. Szórd meg az elkészült palacsinták tetejét fahéjjal és vaníliás fehérjeporral.

Összetétel

100 grammban

összesen (435 g)

  • Kalória
  • 130 kcal
  • 567 kcal
  • Fehérje
  • 10,5 g
  • 45,7 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 14,3 g (4,3 g)
  • 62,0 g (18,8 g)
  • Zsír
  • 4,2 g
  • 13,4 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 71,4 g
  • 310,5 g

Megéheztél? =) Oszd meg a barátaiddal is!

Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!

További finom receptek:

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr476725973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása