Ez a proteines mogyoróvaj muffin tökéletes délelőtti vagy délután "édesség", amely energiát ad a nap további részéhez. A teteje egy kicsit behorpadt, de ez egy ilyen horpadt tetejű muffin :). Nem csak ebben más, mint a hagyományos muffinok, az összetétele is egészen kiváló, csak minőségi alapanyagok kerültek bele. Lesd meg hogyan készül, katt tovább!
HOZZÁVALÓK
- 40g tejsavó fehérje (ízesítetlen)
- 120g natúr cottage cheese
- 1 tsk vanília aroma
- 100g mogyoróvaj
- 30g darált mandula
- 10g darált lenmag
- 120g tojásfehérje (kb. 4db M-es méretű tojás)
- 20g juharszirup
- 20g étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
- 2. Alaposan keverd össze a hozzávalókat egy tálban.
- 3. Töltsd a masszát a muffinformákba, kb. 2/3 részig.
- 4. Süsd készre a muffinokat 170 fokon 20 perc alatt.
- 5. Olvaszd a tetejére étcsokoládét, hogy még finomabb legyen!
Összetétel
100 grammban
összesen (445 g)
- Kalória
- 286 kcal
- 1273 kcal
- Fehérje
- 21,5 g
- 95,8 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 12,6 g (6,9 g)
- 56,2 g (30,6 g)
- Zsír
- 18,3 g
- 81,4 g
- Egyéb
(főleg víz) - 47,6 g
- 211,6 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: