Mogyoróvajas muffin

Posted by Nyido on 2014.08.25.

Mogyoróvajas muffin

Ez a proteines mogyoróvaj muffin tökéletes délelőtti vagy délután "édesség", amely energiát ad a nap további részéhez. A teteje egy kicsit behorpadt, de ez egy ilyen horpadt tetejű muffin :). Nem csak ebben más, mint a hagyományos muffinok, az összetétele is egészen kiváló, csak minőségi alapanyagok kerültek bele. Lesd meg hogyan készül, katt tovább!

Mogyoróvajas muffin 1 Mogyoróvajas muffin 2 Mogyoróvajas muffin 3

HOZZÁVALÓK

  • 40g tejsavó fehérje (ízesítetlen)
  • 120g natúr cottage cheese
  • 1 tsk vanília aroma
  • 100g mogyoróvaj
  • 30g darált mandula
  • 10g darált lenmag
  • 120g tojásfehérje (kb. 4db M-es méretű tojás)
  • 20g juharszirup
  • 20g étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS

  • 1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
  • 2. Alaposan keverd össze a hozzávalókat egy tálban.
  • 3. Töltsd a masszát a muffinformákba, kb. 2/3 részig.
  • 4. Süsd készre a muffinokat 170 fokon 20 perc alatt.
  • 5. Olvaszd a tetejére étcsokoládét, hogy még finomabb legyen!

Összetétel

100 grammban

összesen (445 g)

  • Kalória
  • 286 kcal
  • 1273 kcal
  • Fehérje
  • 21,5 g
  • 95,8 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 12,6 g (6,9 g)
  • 56,2 g (30,6 g)
  • Zsír
  • 18,3 g
  • 81,4 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 47,6 g
  • 211,6 g

Megéheztél? =) Oszd meg a barátaiddal is!

Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!

További finom receptek:

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr116547045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása