Ez a recept azzal a néhány túlérett őszibarackkal kezdődött, amit a hűtőmben találtam. Valamit kezdenem kellett velük és így született meg ez a gyorsan elkészíthető őszibarackos muffin recept, amelyhez vaníliás-fahéjas protein bevonatot készítettem.
HOZZÁVALÓK
- 50g tejsavó fehérje (izolátum, vaníliás)
- 40g zabpehelyliszt
- 50g teljeskiörlésű tönkölybúzaliszt
- 1/2 tsk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tsk fahéj
- 1/2 tsk szerecsendió
- 250g őszibarack, meghámozva, felvágva kb. 1cm-es darabokra (~2 őszibarack)
- 2 tojásfehérje (M-es vagy L-es méretű tojás)
- 160ml víz vagy mandulatej
- 10g kókuszzsír (felolvasztva)
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra és készítsd elő a muffin sütőformát (lehetőleg szilikonos sütőformát használj).
- 2. Hámozd meg és vágd fel az őszibarackot kis kockákra.
- 3. Egy tálba mérd ki a lisztet, a zabpehelylisztet, a sütőport, adj hozzá 40g tejsavó fehérjét, egy csipet sót, 1 tsk fahéjat, 1/4 tsk szerecsendiót.
- 4. Manuálisan keverd hozzá a tojásfehérjét, a kókuszzsírt és a vizet, végül forgasd bele az őszibarack darabokat.
- 5. 20 perc alatt süsd készre a muffinokat.
- 6. Közben készítsd el a bevonatot: Mérj ki és keverj össze 10g vaníliás telsavó fehérjét, 1 tsk fahéjat és 1/4 tsk szerecsendiót, majd teáskanalanként adagolj hozzá vizet, annyit, hogy csurgatni lehessen. Végül vondd be a muffinok tetejét a fahéjas-vaníiliás bevonóval.
Összetétel
100 grammban
összesen (600 g)
- Kalória
- 120 kcal
- 720 kcal
- Fehérje
- 11,1 g
- 66,7 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 13,6 g (3,7 g)
- 81,6 g (22,1 g)
- Zsír
- 2,7 g
- 16,4 g
- Egyéb
(főleg víz) - 73,0 g
- 435,4 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: