Nektarinos protein süti

Posted by Nyido on 2014.07.31.

Nektarinos protein süti

Ebből a receptből megtudhatod, hogy az őszibarackból és a nektarinból is gyorsan és egyszerűen készíthetsz finom gyümölcskrémet a proteinsüti ízesítéséhez.

Nektarinos protein süti 1Nektarinos protein süti 2Nektarinos protein süti 3Nektarinos protein süti 4

Hozzávalók

  • 30g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 20g zabpehely
  • 40g tejsavó fehérje (vaníliás, izolátum)
  • 1/2 tsk sütőpor
  • 110g natúr cottage cheese
  • 2 tojásfehérje (M-es vagy L-es méretű tojás)
  • 1 tsk vanília aroma
  • 100ml víz
  • 250g nektarin vagy őszibarack (2 nagyobb méretű, meghámozva, felkockázva)
  • 15g juharszirup
  • 5g útifű maghéj

Elkészítés

  • 1. Mérd ki a lisztet, a zabpelyhet, a fehérje port és a sütőport egy keverőtálba.
  • 2. Egy spatulával keverd össze a száraz összetevőket, majd forgasd bele a cottage cheese-t, a tojásfehérjéket, a vanília aromát és a vizet.
  • 3. Egy sütőpapírral bélelt formában 20 perc alatt süsd készre az alapot 160 fokon. (Én egy 26x16cm-es jénai formát használtam.)
  • 4. Közben hámozd meg és szeleteld fel a nektarinokat, majd tedd be őket a turmixgépbe, add hozzá a juharszirupot és az útifű maghéjat, és turmixold le, amíg homogén nem lesz (kb. 1 perc).
  • 5. Ha nagyjából kihűlt a süti alapja, akkor vond be a tetejét a nektarinos bevonattal.

Összetétel

100 grammban

összesen (645 g)

  • Kalória
  • 102 kcal
  • 656 kcal
  • Fehérje
  • 9,9 g
  • 63,8 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 12,8 g (5,1 g)
  • 82,6 g (33,2 g)
  • Zsír
  • 1,5 g
  • 9,4 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 75,9 g
  • 489,3 g

Megéheztél? =) Oszd meg a barátaiddal is!

Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!

További finom receptek:

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr706563595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása