Ebből a receptből megtudhatod, hogy az őszibarackból és a nektarinból is gyorsan és egyszerűen készíthetsz finom gyümölcskrémet a proteinsüti ízesítéséhez.
Hozzávalók
- 30g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 20g zabpehely
- 40g tejsavó fehérje (vaníliás, izolátum)
- 1/2 tsk sütőpor
- 110g natúr cottage cheese
- 2 tojásfehérje (M-es vagy L-es méretű tojás)
- 1 tsk vanília aroma
- 100ml víz
- 250g nektarin vagy őszibarack (2 nagyobb méretű, meghámozva, felkockázva)
- 15g juharszirup
- 5g útifű maghéj
Elkészítés
- 1. Mérd ki a lisztet, a zabpelyhet, a fehérje port és a sütőport egy keverőtálba.
- 2. Egy spatulával keverd össze a száraz összetevőket, majd forgasd bele a cottage cheese-t, a tojásfehérjéket, a vanília aromát és a vizet.
- 3. Egy sütőpapírral bélelt formában 20 perc alatt süsd készre az alapot 160 fokon. (Én egy 26x16cm-es jénai formát használtam.)
- 4. Közben hámozd meg és szeleteld fel a nektarinokat, majd tedd be őket a turmixgépbe, add hozzá a juharszirupot és az útifű maghéjat, és turmixold le, amíg homogén nem lesz (kb. 1 perc).
- 5. Ha nagyjából kihűlt a süti alapja, akkor vond be a tetejét a nektarinos bevonattal.
Összetétel
100 grammban
összesen (645 g)
- Kalória
- 102 kcal
- 656 kcal
- Fehérje
- 9,9 g
- 63,8 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 12,8 g (5,1 g)
- 82,6 g (33,2 g)
- Zsír
- 1,5 g
- 9,4 g
- Egyéb
(főleg víz) - 75,9 g
- 489,3 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: