A mogyoróvajas protein szelet egy hibátlan, alap finomság, amit mandulával kell feltúrbózni. Ha életed első sütijét akarod elkészíteni, akkor ezt ajánlom mert nem lehet elrontani. Nem beszélve arról, hogy ez egy villámgyorsan elkészíthető klasszikus protein szelet recept, amit mindenkinek ismernie kell. Négy összetevőre lesz szükség és mindössze tíz percre az elkészítéséhez. Olvass tovább, mutatom hogyan készül!
Hozzávalók
- 20 g darált mandula
- 25 g mogyoróvaj
- 20 g juharszirup
- 25 g tejsavó fehérje (ízmentes, koncentrátum)
- kb. 10ml víz
Elkészítés
1. Daráld le a mandulát.
2. Egy tálban keverd össze az alkotóelemeket, de vizet ne adj hozzá..
3. Gyúrd masszává és a végén nagyon minimális vizet adj hozzá, hogy összetapadjon a massza.
4. Készíts belőle szeleteket és pár percre tedd a hűtőbe állni.
5. Amikor kellően megdermedt, vágd fel és fald be!
Kellően megdermedve simán lehet vágni. Ha nagyon meleg van és megolvad, akkor egy kicsit ragadós lesz, de még így is simán be lehet falni :)
Tippek a recepthez
Mogyóróvajat lehet venni készen is, de szerintem jobb, ha te csinálod. Nem nagy művelet, kell venni mogyorót és le kell darálni addig, amíg krém nem lesz.
Juharszirup helyett használhatsz mézet is, bár szerintem érdemes juharsziruppal csinálni a kellemes kávés íz miatt, és az alacsonyabb kalória- és cukortartalma miatt.
Ha tetszett a recept, iratkozz fel még több protein szeletért!
Összetétel
100 grammban
összesen (95 g)
- Kalória
- 417 kcal
- 396 kcal
- Fehérje
- 33,4 g
- 31,7 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 23,6 g (15,2 g)
- 22,4 g (14,4 g)
- Zsír
- 24,5 g
- 23,3 g
- Egyéb
(főleg víz) - 18,5 g
- 17,6 g