Mandula és mogyoróvaj alap, cottage cheese töltelék és málnazselé a teteje, ez a málnás protein torta. Nem hagyományos torta, nincs igazából tészta része csak krém. Egészséges és finom gyümölcsös sütemény, olvass tovább és megtudod hogyan készül!
Hozzávalók
- 65 g darált mandula
- 50 g mogyoróvaj
- 35 g juharszirup
- 300 g cottage cheese
- 60 g tojásfehérje (2db M-es méretű tojás)
- 30 g tejsavó fehérje (vaníliás, izolátum)
- 150 g málna
- 5 g útifű maghéj
Torta elkészítése
1. Az alap elkészítése: Keverd össze a mogyoróvajat 20g juharsziruppal és a darált mandulával. Helyezd a masszát egy kerek sütőformába (én 26 cm átmérőjűt használtam) és egy darab sütőpapír segítségével egyenletesen oszlasd el a masszát a forma alján. Le kell nyomkodni, aztán szépen el lehet "vasalni benne".
2. A töltelék: Turmixold le a cottage cheese-t a tojásfehérjével és a proteinporral.
3. Tedd rá az alapra a tölteléket és kend el egyenletesen.
4. 160 fokon 30 percig kell sütni (a sütési idő eltérhet, 20 perc után érdemes ránézni). Akkor van kész, ha beleszúrsz egy villát vagy kést és tisztán jön ki.
5. A málna bevonat elkésztése: A málnát, a 15g juharszirupot és az útifű maghéjat együtt le kell turmixolni, majd amikor a torta elkészült és kihűlt a tetejére rá kell önteni és egyenletesen el kell igazgatni.
6. Tedd be a hűtőbe kb. 30 percre, hogy a málna bevonat megdermedjen a tetején.
7. Nincs más tennivalód, csak vágd fel, mint bármilyen tortát és fald be.
Jól egybemarad a torta, könnyű vágni, nem morzsálódik és nem ragad rá a késre sem. Nincs más tennivalód, csak vágd fel, mint bármilyen tortát és fald be.
Tippek a recepthez
Mogyóróvajat lehet venni készen is, de szerintem jobb, ha te csinálod. Nem nagy művelet, kell venni mogyorót és le kell darálni addig, amíg krém nem lesz.
Juharszirup helyett használhatsz mézet is, bár szerintem érdemes juharsziruppal csinálni a kellemes kávés íz miatt, és az alacsonyabb kalória- és cukortartalma miatt.
Az útifű maghéjnak zselésítő szerepe van, bioboltokban lehet beszerezni.
Az útifű maghéjnak zselésítő szerepe van. Tökéletes gyümölcsös fedél készíthető vele bármilyen tortára.
Köszönöm, hogy végignézted!
Ha tetszett, iratkozz fel még több receptért!
Összetétel
100 grammban
összesen (695 g)
- Kalória
- 183 kcal
- 1275 kcal
- Fehérje
- 13,4 g
- 93,5 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 11,3 g (5,9 g)
- 78,7 g (41 g)
- Zsír
- 10,3 g
- 71,7 g
- Egyéb
(főleg víz) - 64,9 g
- 451,2 g