A két kedvencem: kávé és mandula, feldobva egy réteg cottage cheese-zel. Laktózérzékenyeknek is bátran fogyaszthatják hiszen, ha tejsavó izolátumból készíted el akkor szinte semmi tejcukrot sem tartalmaz. Alacsony szénhidráttartalmú és a cukor is sokkal kevesebb benne, mind egy hagyományos lepényben. Nem nehéz elkészíteni, olvass tovább és meglátod! =)
Hozzávalók
- 100 g mandula
- 360 g natúr cottage cheese
- 30 g tejsavó fehérje (izolátum, vaníliás)
- 20g kókuszliszt
- 1 tojásfehérje
- 1 egész tojás (L-es)
- 1 tsk vanília aroma
- 1-2 tsk instant kávé 50ml vízben feloldva
Cottage cheese lepény elkészítése
1. Daráld le a mandulát úgy, hogy durva szemcsés legyen.
2. Közepes hőfokon melegítsd a cottage cheese-t néhány percig, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a tojást és a tojásfehérjét, a vanília aromát, a tejsavó fehérjét és a kókuszlisztet.
3. 1-2 perc elteltével, amikor a cottage cheese szemcsék kivételével már homogén a massza vedd le a tűzről. Ahhoz, hogy teljesen eltűnjenek a cottage cheese szemcsék le kell turmixolnod a masszát (opcionális).
4. Oldj fel kb. 50ml vízben 1-2 teáskanál instant kávét (+édesítőt, ha szükséges).
5. Bélelj ki egy téglalap alakú sütőformát sütőpapírral (én egy 26x16cm-es jénai sütőformát használtam). Terítsd szét a mandulát az alján, majd öntsd rá a masszát úgy, hogy nagyjából egyenes legyen a felszíne. A tetejére egy teáskanállal vidd fel a kávét, annyit, hogy nagyjából ellepje a süti tetejét. Közben néhányszor szúrd bele a kanalat a masszába, hogy egyenletesen jusson mindenhova a kávéból.
6. 170 fokon 20-25 perc alatt süsd készre a lepényt.
7. Várd meg még kihűl, vágd fel és fald be.
Az elkészült kávés lepény
Stabil, jól kezelhető cottage cheese lepényt fogsz kapni, ami még kávés is!
Tetszett a recept?
Ha tetszett, iratkozz fel még többért!
Összetétel
100 grammban
összesen (585 g)
- Kalória
- 187 kcal
- 1120 kcal
- Fehérje
- 15,9 g
- 92,2 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 5,8 g (2,4 g)
- 35 g (14,4 g)
- Zsír
- 11,8 g
- 71 g
- Egyéb
(főleg víz) - 66,5 g
- 383,8 g