Ennek a kakaós muffin receptnek az elkészítése senkinek nem okozhat gondot, hiszen percek alatt összedobható és 20 perc alatt meg is sül a süti. A „hagyományos” kakaós muffinhoz képest az a különlegessége, hogy tejsavó-fehérjével és rizsliszttel készült (az utóbbit természetesen zabpehelyliszttel is helyettesítheted). A muffinok puhák és igazán kakós ízük van, amit kellemesen feldob a körte édeskés íze is.
HOZZÁVALÓK
- 150g körte (apró darabokra vágva)
- 50g csokis fehérjepor (tejsavó, koncentrátum)
- 50g riszliszt
- 50g dió (apró szemcsésre darálva)
- 20g zsírszegény kakaópor
- 150ml mandulatej/tej
- 20g méz
- 20g kókuszzsír (megolvasztva)
- 2 tojásfehérje (XL-es tojás)
- 1 tsk szódabikarbóna
- 1 tsk sütőpor
- 1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Mérd ki és keverd össze egy tálban a rizslisztet, a fehérjeport, a diót, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
- 2. Add hozzá a tojásfehérjéket, a mézet, a kókuszzsírt és a mandulatejet, majd keverd simára a masszát.
- 3. Forgasd bele az apróra vágott körtét.
- 4. Oszd el a mennyiséget 12 muffinformába, lehetőleg szilikonosat használj, mert abba nem ragad bele.
- 5. 175 fokon 20 perc alatt sülnek készre a muffinok.
Összetétel
100 grammban
összesen (595 g)
- Kalória
- 196 kcal
- 1169 kcal
- Fehérje
- 11,1 g
- 66,0 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 16,4 g (6,7 g)
- 97,3 g (40,1 g)
- Zsír
- 9,9 g
- 58,8 g
- Egyéb
(főleg víz) - 62,7 g
- 372,9 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: