Ez a három rétegű szelet krémes is, kávés is, csokis is, és még sütőtökös is. "Váo!" :) Első ránézésre olyan, mint egy zserbó, de állagra egészen más, puha és lágy - nagyon könnyen túl lehet adagolni. Ezt a süti első sorban azoknak ajánlom, akik szeretik a sütőtököt, mivel eléggé dominál az íze. Azt hiszem nem is kell ennél több, olvass tovább az elkészítéshez!
HOZZÁVALÓK
- Süti alap:
- 30g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 100g zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 20g eritritol
- 20g kókuszzsír (megolvasztva)
- 60ml víz
- Krém:
- 150g mascarpone light
- 150g sütőtök (megsütve)
- 3 tojásfehérje (L-es méretű tojás)
- 30g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 1 1/2 tsk fahéj
- 2 tsk instant kávépor
- 20g eritritol
- Bevonat:
- 20g eritritol
- 30g kókuszzsír
- 10g zsírszegény kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Keverd össze a süti alap összetevőit, majd süsd elő 175 fokon 10 percig. Ezután hagyd kihűlni.
- 2. Közben készítsd el a krémet: turmixold össze a mascarpone sajtot, a sütőtököt, a tojásfehérjéket, a fahéjat és a fehérjeport egy botmixerrel.
- 3. Ezután vegyél ki 3 evőkanállal a krémből, amihez keverj 2 tsk instant kávéport és 20g eritriolt (kicsit melegítsd meg, ha nehezen oldódik).
- 4. Öntsd a sütőtökös krémet a süti alapra majd csurgasd rá a kávés szirupot is.
- 5. Süsd készre a sütit 175 fokon 18 perc alatt.
- 6. Közben a bevonathoz keverj össze 30g kókuszzsírt 20g eritriollal és 10g kakaóporral, majd öntsd rá süti tetejére. Ha kihűlt a süti, tedd be néhány órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe.
Összetétel
100 grammban
összesen (765 g)
- Kalória
- 202 kcal
- 1548 kcal
- Fehérje
- 12,1 g
- 92,3 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 10,3 g (2,0 g)
- 78,8 g (15,2 g)
- Zsír
- 12,0 g
- 91,6 g
- Egyéb
(főleg víz) - 65,7 g
- 502,4 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: