Ez a gabonaszelet kiváló reggeli energiaforrás. Könnyen be tudod csomagolni a szeleteket, így magaddal is viheted bárhova a nap során. A mogyoró értékes tápanyagokat tartalmaz, hiszen magas a rost, a telítetlen zsírsav és a fehérje tartalma (közel 15g/100g), emellett jelentős mennyiségben tartalmaz B1, B6 és E vitamint, illetve kisebb mennyiségben tartalmaz még egyéb vitaminokat (pl.: B2, B3, B5, B9, K vitamin) és nyomelemeket (pl.: mangán, magnézium, foszfor, vas) is. Olvass tovább a részletekért!
HOZZÁVALÓK
- 75g tönkölypehely
- 50g csokis protein (tejsavó, koncentrátum)
- 75g zabpehely
- 75g mogyoró (nem földimogyoró, durva szemcsésre darálva)
- 15g zsírszegény kakaópor
- 40g méz
- 130ml mandulatej/kókusztej
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
- 2. Keverj össze egy tálban az összetevőket, a végén forgasd bele a mogyorót.
- 3. A masszát egyenletesen oszd el egy kb. 22x22 cm-es sütőformában.
- 4. 175 fokon 20 perc alatt süsd készre a gabonaszeletet. Hagyd teljesen kihűlni mielőtt felvágod.
Összetétel
100 grammban
összesen (435 g)
- Kalória
- 286 kcal
- 1243 kcal
- Fehérje
- 18,1 g
- 78,6 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 33,4 g (9,5 g)
- 145,3 g (41,5 g)
- Zsír
- 9,7 g
- 42,0 g
- Egyéb
(főleg víz) - 38,9 g
- 194,1 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: