Vaníliakrémes puffancs

Posted by Nyido on 2014.07.21.

Vaníliakrémes puffancs

A vaníliakrémes puffancs egy lágy proteinsüti. A recept igazán egyszerű, sokféle proteines krémmel variálhatod, nem muszáj, hogy vaníliás legyen, de szerintem azzal a legfinomabb. :) Olvass tovább és megtudod, hogyan készül ez a könnyed kis finomság!

Hozzávalók

  • 40 g kókuszzsír
  • 120 ml víz
  • 50 g teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 db tojás (M-es méretű tojás)
  • 1 db tojásfehérje (M-es méretű tojás)
  • 300 g natúr cottage cheese
  • 2 tsk vanília aroma
  • 100 g tejsavó fehérje (izolátum, vaníliás)

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Forrald fel a kókuszzsírt a vízzel, majd add hozzá a tönkölylisztet és lassú tűzön keverd csomómentesre (~1 perc).

3. Vedd le a tűzről és add hozzá a tojást és a tojásfehérjét, majd addig keverd amíg homogén nem lesz.

4. Tegyél 1 mérőkanálnyi (~15ml) adagokat a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm távolságra (a tészta kb. 8db puffancshoz elég). 40 perc alatt süsd készre a puffancsokat, majd hagyd őket teljesen kihűlni.

5. Közben készítsd el a krémet: egy mixerrel keverj össze 300g cottage cheese-t 100g vaníliás proteinnel és 2 tsk vanília aromával. Tedd be a krémet a hűtőbe, amíg a puffancsok kihűlnek.

6. Vágj egy bevágást a puffancsok kb. felső 1/3-ánál, és egy teáskanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a puffancsokat a krémmel. Végül díszítésnek, szórj a tetejükre vaníliás ízű proteint. Fogyasztás előtt érdemes a hűtőben tárolni.

Köszönöm, hogy végignézted!

Ha tetszett, iratkozz fel még több receptért!

Hogyan szólíthatunk?
Mi az email címed?

Összetétel

100 grammban

összesen (690 g)

  • Kalória
  • 183 kcal
  • 1262 kcal
  • Fehérje
  • 19,5 g
  • 134,8 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 6,5 g (1,5 g)
  • 44,7 g (10,6 g)
  • Zsír
  • 9,3 g
  • 63,9 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 64,7 g
  • 446,8 g

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr476525457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása