A vaníliakrémes puffancs egy lágy proteinsüti. A recept igazán egyszerű, sokféle proteines krémmel variálhatod, nem muszáj, hogy vaníliás legyen, de szerintem azzal a legfinomabb. :) Olvass tovább és megtudod, hogyan készül ez a könnyed kis finomság!
Hozzávalók
- 40 g kókuszzsír
- 120 ml víz
- 50 g teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt
- 1 db tojás (M-es méretű tojás)
- 1 db tojásfehérje (M-es méretű tojás)
- 300 g natúr cottage cheese
- 2 tsk vanília aroma
- 100 g tejsavó fehérje (izolátum, vaníliás)
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Forrald fel a kókuszzsírt a vízzel, majd add hozzá a tönkölylisztet és lassú tűzön keverd csomómentesre (~1 perc).
3. Vedd le a tűzről és add hozzá a tojást és a tojásfehérjét, majd addig keverd amíg homogén nem lesz.
4. Tegyél 1 mérőkanálnyi (~15ml) adagokat a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm távolságra (a tészta kb. 8db puffancshoz elég). 40 perc alatt süsd készre a puffancsokat, majd hagyd őket teljesen kihűlni.
5. Közben készítsd el a krémet: egy mixerrel keverj össze 300g cottage cheese-t 100g vaníliás proteinnel és 2 tsk vanília aromával. Tedd be a krémet a hűtőbe, amíg a puffancsok kihűlnek.
6. Vágj egy bevágást a puffancsok kb. felső 1/3-ánál, és egy teáskanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a puffancsokat a krémmel. Végül díszítésnek, szórj a tetejükre vaníliás ízű proteint. Fogyasztás előtt érdemes a hűtőben tárolni.
Köszönöm, hogy végignézted!
Ha tetszett, iratkozz fel még több receptért!
Összetétel
100 grammban
összesen (690 g)
- Kalória
- 183 kcal
- 1262 kcal
- Fehérje
- 19,5 g
- 134,8 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 6,5 g (1,5 g)
- 44,7 g (10,6 g)
- Zsír
- 9,3 g
- 63,9 g
- Egyéb
(főleg víz) - 64,7 g
- 446,8 g