Kakaós protein muffin csokis töltelékkel

Posted by Nyido on 2014.06.20.

Kakaós protein muffin csokis töltelékkel

Ez a muffin igazán jól passzol a reggeli kávéhoz! A narancsos csokis töltelék sütés közben megolvad és feldobja a magas fehérje tartalom miatt kicsit száraz sütit. Tíz egészséges muffint sikerült gyúrni a tésztából, olvass tovább és kiderül, hogyan tudod elkészíteni!

Muffin hozzávalók

  • 90 g zabpehelyliszt
  • 100 g vaníliás tejsavó izolátum
  • 20 g zsírszegény kakaópor
  • 1/2 tsk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 165 g reszelt alma
  • 4 db tojásfehérje
  • 50 ml víz
  • 50 g ízesített (narancsos) diabetukus csoki

Elkészítés

1. Egy tálban keverd össze a zabpehelyliszet, a tejsavó fehérjét, a kakaóport, a sütőport és a sót.

2. Adj hozzá 4 tojásfehérjét, a rezselt almát és a vizet.

3. Először keverd össze manuálisan, majd egy kézimixerrel, hogy az alma kellően összetörjön.

4. Az előkészített muffinformákat (~10db) először félig töltsd meg a masszával. Tegyél mindegyik közepébe 1-2 kiskocka csokit, majd töltsd fel őket a maradék masszával.

5. 175 fokon 15-18 perc alatt süsd készre a muffinokat. Tipp: Inkább szilikonos muffin formában süsd meg, mert a papírba könnyen beleragad.

6. Várd meg míg kihűl, majd fald be.

Kész muffinok

Kakaós protein muffin csokis töltelékkel recept

És így néz ki a félbevágott muffin, belül az olvadt étcsokival.

Ha tetszett a recept, iratkozz fel még többért!

Hogyan szólíthatunk?
Mi az email címed?

Összetétel

100 grammban

összesen (575 g)

  • Kalória
  • 185 kcal
  • 1065 kcal
  • Fehérje
  • 19,5 g
  • 111,9 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 17 g (4,1 g)
  • 97,8 g (23,4 g)
  • Zsír
  • 5,5 g
  • 31,8 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 58 g
  • 303,5 g

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr476384181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása