Ez a muffin igazán jól passzol a reggeli kávéhoz! A narancsos csokis töltelék sütés közben megolvad és feldobja a magas fehérje tartalom miatt kicsit száraz sütit. Tíz egészséges muffint sikerült gyúrni a tésztából, olvass tovább és kiderül, hogyan tudod elkészíteni!
Muffin hozzávalók
- 90 g zabpehelyliszt
- 100 g vaníliás tejsavó izolátum
- 20 g zsírszegény kakaópor
- 1/2 tsk sütőpor
- 1 csipet só
- 165 g reszelt alma
- 4 db tojásfehérje
- 50 ml víz
- 50 g ízesített (narancsos) diabetukus csoki
Elkészítés
1. Egy tálban keverd össze a zabpehelyliszet, a tejsavó fehérjét, a kakaóport, a sütőport és a sót.
2. Adj hozzá 4 tojásfehérjét, a rezselt almát és a vizet.
3. Először keverd össze manuálisan, majd egy kézimixerrel, hogy az alma kellően összetörjön.
4. Az előkészített muffinformákat (~10db) először félig töltsd meg a masszával. Tegyél mindegyik közepébe 1-2 kiskocka csokit, majd töltsd fel őket a maradék masszával.
5. 175 fokon 15-18 perc alatt süsd készre a muffinokat. Tipp: Inkább szilikonos muffin formában süsd meg, mert a papírba könnyen beleragad.
6. Várd meg míg kihűl, majd fald be.
Kész muffinok
És így néz ki a félbevágott muffin, belül az olvadt étcsokival.
Ha tetszett a recept, iratkozz fel még többért!
Összetétel
100 grammban
összesen (575 g)
- Kalória
- 185 kcal
- 1065 kcal
- Fehérje
- 19,5 g
- 111,9 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 17 g (4,1 g)
- 97,8 g (23,4 g)
- Zsír
- 5,5 g
- 31,8 g
- Egyéb
(főleg víz) - 58 g
- 303,5 g