Epres protein piskóta

Posted by Nyido on 2014.06.13.

Epres protein piskóta

Ez a protein piskóta ugyanolyan könnyed és finom, mint a hagyományos változat, kivéve, hogy ahhoz képest nagyon kevés cukrot és zsírt tartalmaz. A vaníliás tejsavó fehérjéből készült sütit sokfajta szezonális gyümölccsel ízesítheted, én az éppen aktuális epret használtam. Olvass tovább!

Hozzávalók

  • 120 g zabpehelyliszt
  • 215 g reszelt alma (~2db közepes méretű alma)
  • 75 g vaníliás tejsavófehérje izolátum
  • 4 db tojásfehérje (közepes vagy nagy)
  • 100 ml víz
  • 2 tsk fahéj
  • 1 tsk vanília aroma
  • 1/2 tsk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100g eper

Elkészítés

1. Állítsd a sütőt 175 fokra.

2. Reszelj le 2 db közepes méretű almát.

3. Mérj ki 75g vaníliás tejsavó fehérje port és 120g zabpehelylisztet egy tálba. Adj hozzá 1 teáskanál fahéjat, 1/2 teáskanál sütőport és egy csipet sót.

4. Add hozzá a reszelt almát, a négy tojásfehérjét, a vanília aromát és a vizet. Először egy spatulával jól keverd össze a masszát. Majd használj elektormos mixert, hogy teljesen homogén legyen a piskóta alap.

5. Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibálelt tepsibe. A tetejére tedd rá az epreket (vagy eperdarabokat, ha nagyok).

6. 175 fokon 25 perc alatt süsd készre a piskótát.

7. Amikor elkészült várd meg még kihül, vád fel és fald be! :)

Epres protein piskóta szeletek

Epres protein piskóta recept elkészítése

Jól vágható, puha piskótát fogsz kapni, amit másfajta sütihez is fel lehet használni.

Köszönöm, hogy végignézted!

Ha tetszett, iratkozz fel még több piskóta receptért!

Hogyan szólíthatunk?
Mi az email címed?

Összetétel

100 grammban

összesen (740 g)

  • Kalória
  • 121 kcal
  • 892 kcal
  • Fehérje
  • 12,7 g
  • 93,7 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 14,3 g (3,9 g)
  • 106,2 g (29,1 g)
  • Zsír
  • 1,6 g
  • 12,2 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 71,4 g
  • 528 g

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr836289514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása