Ez a protein piskóta ugyanolyan könnyed és finom, mint a hagyományos változat, kivéve, hogy ahhoz képest nagyon kevés cukrot és zsírt tartalmaz. A vaníliás tejsavó fehérjéből készült sütit sokfajta szezonális gyümölccsel ízesítheted, én az éppen aktuális epret használtam. Olvass tovább!
Hozzávalók
- 120 g zabpehelyliszt
- 215 g reszelt alma (~2db közepes méretű alma)
- 75 g vaníliás tejsavófehérje izolátum
- 4 db tojásfehérje (közepes vagy nagy)
- 100 ml víz
- 2 tsk fahéj
- 1 tsk vanília aroma
- 1/2 tsk sütőpor
- 1 csipet só
- 100g eper
Elkészítés
1. Állítsd a sütőt 175 fokra.
2. Reszelj le 2 db közepes méretű almát.
3. Mérj ki 75g vaníliás tejsavó fehérje port és 120g zabpehelylisztet egy tálba. Adj hozzá 1 teáskanál fahéjat, 1/2 teáskanál sütőport és egy csipet sót.
4. Add hozzá a reszelt almát, a négy tojásfehérjét, a vanília aromát és a vizet. Először egy spatulával jól keverd össze a masszát. Majd használj elektormos mixert, hogy teljesen homogén legyen a piskóta alap.
5. Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibálelt tepsibe. A tetejére tedd rá az epreket (vagy eperdarabokat, ha nagyok).
6. 175 fokon 25 perc alatt süsd készre a piskótát.
7. Amikor elkészült várd meg még kihül, vád fel és fald be! :)
Epres protein piskóta szeletek
Jól vágható, puha piskótát fogsz kapni, amit másfajta sütihez is fel lehet használni.
Köszönöm, hogy végignézted!
Ha tetszett, iratkozz fel még több piskóta receptért!
Összetétel
100 grammban
összesen (740 g)
- Kalória
- 121 kcal
- 892 kcal
- Fehérje
- 12,7 g
- 93,7 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 14,3 g (3,9 g)
- 106,2 g (29,1 g)
- Zsír
- 1,6 g
- 12,2 g
- Egyéb
(főleg víz) - 71,4 g
- 528 g