Néhány perc alatt elkészíthető, alacsony zsírtartalmú kekszet szeretnél? És még a mákot is szereted? Akkor ez a recept neked készült! Ízlésed szerint variálhatod a hozzáadott mák mennyiségét. A puha kekszeket akár egy finom krémmel is összeillesztheted, például én joghurtos proteinkrémet használtam. A recept akkor lesz a legfinomabb, ha citromos vagy esetleg vaníliás fehérjeporral készíted el...
HOZZÁVALÓK
- 120g zabpehelyliszt
- 30g citromos (esetleg vaníliás) fehérjepor (szója vagy bármilyen más)
- 130-150 ml víz
- 1/2 tsk szódabikarbóna
- csipet só
- 2 tojásfehérje (L-es méretű)
- 5g citromhéj
- 20g méz
- 10-20g mák
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
- 2. Először keverd össze egy tálban a zabpehelylisztet, a fehérjeport, a szódabikarbónát, a sót, a citromhéjat és a mákot (ízlés szerint 10-20g-ot).
- 3. Ezután forgasd bele a mézet és a tojásfehérjéket.
- 4. Végül adj hozzá annyi vizet amennyit felvesz és keverd simára (kb. 140ml). Akkor jó, ha picit hígabb a halmazállapota (lefolyik a kanálról).
- 5. Csurgass a masszából evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire (sütés közben nem nő meg a térfogatuk).
- 6. 15 perc alatt süsd készre a kekszeket (kb. 20-25 darab lesz belőle)
Összetétel
100 grammban
összesen (400 g)
- Kalória
- 188 kcal
- 752 kcal
- Fehérje
- 13,4 g
- 53,8 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 22,8 g (4,6 g)
- 91,0 g (18,5 g)
- Zsír
- 4,3 g
- 17,0 g
- Egyéb
(főleg víz) - 59,5 g
- 238,2 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: