Ez a sütőtökös lepény a vaníliás sütialap tetejére öntött juharszirupos-fűszeres szirup miatt lesz olyan édes és ellenállhatatlan. Nekem ez a kedvenc sütőtökös sütim és szerintem akkor a legfinomabb, ha elkészítés után egy éjszakára beteszed a hűtőbe pihenni. Ha te is szereted a sütőtökös sütiket, akkor ezt a receptet ne hagyd ki, készítsd el még ma!
HOZZÁVALÓK
- 100g zabpehely
- 50g vaníliás fehérjepor (tejsavó, izolátum)
- 250g sütőtök (megsütve)
- 65g juharszirup
- 50g kókuszzsír
- 75g natúr joghurt
- 1 egész tojás (L-es méretű)
- 1 tojásfehérje (L-es méretű)
- csipet só
- 1 tsk sütőpor
- 1 tsk fahéj
- 3/4 tsk gyömbér
- 1/4 tsk szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
- 1. Alaposan keverd össze a zabpelyhet, a fehérjeport, a sütőport, a sót, a sütőtököt, a joghurtot, 15g juharszirupot, 30g kókuszzsírt és a tojásokat egy turmixgépben vagy egy botmixerrel.
- 2. Kapcsold be a sütőt 175 fokra.
- 3. Készítsd el az öntetet: keverj simára 50g juharszirupot 20g megolvasztott kókuszzsírral, a fehéjjal, a gyömbérrel és a szerecsendióval.
- 4. Öntsd a masszát egy kb. 22x22cm-es sütőformába, majd kanalazd rá az öntetet úgy, hogy közben helyenként szúrd bele a kanalat a masszába, hogy a süti belsejébe is jusson az öntetből.
- 5. 175 fokon 30 perc alatt készül el a sütőtökös lepény.
Összetétel
100 grammban
összesen (690 g)
- Kalória
- 197 kcal
- 1358 kcal
- Fehérje
- 10,2 g
- 70,4 g
- Szénhidrát (ebből cukor)
- 17,1 g (6,9 g)
- 118,3 g (47,4 g)
- Zsír
- 9,9 g
- 68,5 g
- Egyéb
(főleg víz) - 62,7 g
- 442,8 g
Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!
További finom receptek: