Varázslatos krémtorta barackkal és proteinnel

Posted by fehérjeturmix on 2016.04.10.

Varázslatos krémtorta barackkal és proteinnel

A torta egy olyan süti, amit másokkal is meg akarsz osztani. Legalábbis elméletben. Sokkal nagyobb, mint egy átlagos süti és lehetetlen egyedül benyomni az egészet. Ebből a bejegyzésből egy klasszikus krémtorta receptet ismerhetsz meg, aminek a legnagyobb előnye, hogy személyre, ízlésre és világnézetre szabható. Tehát a megosztási faktora a maximumon van. Cserébe pedig elismerést zsebelhetsz be a szépsége és a jó ízkombó miatt. Kíváncsi vagy hogyan készítheted el? Részletek a bejegyzésben, olvass tovább!

Hozzávalók

Tortaalap hozzávalók

  • 125 g darált mandula (mandulaliszt)
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 50 g kókuszolaj
  • 20 g eritritol

A sütikrémhez

  • 660 g natúr joghurt
  • 250 g light krémsajt (pl.: Philadelphia)
  • 75 g vaníliás tejsavó fehérje

A sajtos - joghurtos vonal miatt szerintem a vaníliás protein a legjobb hozzá. De gyümissel is jó lehet, főleg akkor, ha passzol a fedélhez.

A barackos borításhoz

  • 300 g baracklekvár (cukor és kalóriacsökkentett)
  • 100 g aszalt sárgabarack

Nagy előnye a torának, hogy bármilyen fedőlapot készíthetsz hozzá. Nem muszáj a gyümölcs vonalon maradni, megkenheted nutellával is és 100%, hogy jó lesz az íze.

Elkészítés

1. Keverd össze az alapot egy tálban, majd egyengesd el a sütőforma alján.

2. Elektromos habverővel keverd össze a joghurtot a krémsajttal. A végén adagold hozzá a vaníliás proteint.

3. Önts rá az alapra a krémet.

4. 165 fokon előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készül el. Akkor jó, amikor elkezd repedezni a teteje, már nem rezeg a krém, amikor megmozgatod. Figyelj azért, nagyon ne repedezzen meg.

Varázslatos krémtorta barackkal és proteinnel recept

Édes szájú vagy? Eritrittel tuningolhatod, de ezt csak akkor javaslom, ha nem elég finom a fehérjéd vagy, ha már meguntad.

5. Vágd apróra a sárgabarackot és keverd össze a lekvárral!

6. Vedd ki a sütőből a krémsajtot és várd meg még kihűl, majd kend a sárgabarackos lekvárt a tetejére.

7. Tedd a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön. Amikor teljesen kihűlt (vagy már nem bírod tovább), akkor faljál belőle! - Esetleg adj másnak is :)

DE! Az igazi ízét akkor kapod meg, ha egy estére beteszed a hűtőbe és állni hagyod. Ilyenkor ugyanis valami ★✰★"VaRáZsLAt"✰★✰ történik vele és sokkal finomabb lesz. Megmagyarázhatatlan, de tényleg így van.

Barackos kémtorta proteinnel

Varázslatos krémtorta barackkal és proteinnel recept elkészült

Bátran vághatod, nem kell félni, hogy szétesik vagy morzsálódik.

Köszönöm, hogy végigolvastad!

Ha tetszett a torta iratkozz fel még több receptért!

Hogyan szólíthatunk?
Mi az email címed?

Összetétel

100 grammban

összesen (1 kg+)

  • Kalória
  • 199 kcal
  • 3250 kcal
  • Fehérje
  • 8,8 g
  • 143,3 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 15,1 g (11,3 g)
  • 246,6 g (183,6 g)
  • Zsír
  • 12,1 g
  • 197,5 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 64 g
  • 1042,6 g

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr828583772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása