A Gyúrós Isler (isler házilag)

Posted by fehérjeturmix on 2014.11.03.

A Gyúrós Isler

Jöhet egy igazi nagyágyú? Figyelj, mert most az egyik legnagyobb találmányunkat ismerheted meg, amihez még csak hasonló sem létezett eddig. Ez A Gyúrós Isler! Az első és egyetlen isler, amiben jó zsírok, minőségi szénhidrátok és komoly mennyiségű fehérje van. Jól hangzik ugye? "Biztos jó nehéz elkészíteni..." és nem! Nagyon egyszerű a recept, alig kell hozzá valami és az igazi - old school - isler ízt hozza. Mindezt 100%-ban egészséges alapanyagokból, hozzáadott cukor és fehérliszt nélkül. Most elárulom a titkot, megtudhatod hogyan készül. Olvass tovább!

A gyúrós isler recept 1 A gyúrós isler recept 2 A gyúrós isler recept 3 A gyúrós isler recept 4 A gyúrós isler recept 6A gyúrós isler recept 8

HOZZÁVALÓK

  • 100g zabpehelyliszt (gluténmentes)
  • 50g kókuszzsír
  • 50g tejsavó fehérje (vaníliással a legjobb)
  • 50g darált dió
  • 100g csoki (bevonó, én étcsokit használtam)
  • 100g lekvár (csökkentett cukortartalmú, pl.: diabetikus)

ELKÉSZÍTÉS

  • 1. Tegyél mindet egy tálba (lekvár és csoki kivételével) és gyúrd össze alaposan. Körülbelül 5 percig kell folyamatosan gyurmázni ahhoz, hogy összeálljon. Nem baj ha könnyen törik vagy morzsolódik a massza, lényeg hogy formálható legyen.
  • 2. Vedd ketté a masszát és a nagyobb darabot tedd két sütőpapír közé. Nyújtsd ki a tésztát addig, amíg a kb. fél centi vastagságot el nem éri. Ezután, például egy pohár segítségével szaggas ki belőle kör alakú alapokat. Ha megvagy távolítsd el a fel nem használt részeket az alapok közül, majd ugyan ezt a műveletet végezd el a massza másik felével is.
  • 3. Tedd az isler alapokat egy tepsibe vagy sütőformára. FONTOS: olyan sütőformát válassz, amit be tudsz rakni a hűtőbe! Ez azért lényeges mert sütés után az isler alapok nagyon törékenyek, nem szabad mozgatni őket sütés után. Ezután mehetnek a sütőbe 180 fokon kb. 15 perc alatt készülnek el.
  • 4. A sütés után, meg kell várni ameddig kihűl a tepsi és benne az isler alapok, hogy megdermedjen bennük a kókuszzsír. Amint ez megtörtént, be kell tenni a hűtőbe 30 percre, vagy a fagyasztóba 15 percre.
  • 5. Ha ezen is túl vagy, akkor már csak annyi a dolgod, hogy megkend az alapokat lekvárral, bevond csokival és ezután visszatedd az islereket a hűtőbe dermedni.

JÓ TUDNI

  • Van egy pont, ahol az egészet könnyen el lehet rontani. Sütés után. Sütés után kb. ha ráfújsz az islerre már az is kárt tehet benne. Szóval akkor nagyon óvatosan kell bánni vele, tényleg nagyon könnyen szétesik.
  • Szerintem a vaníliás protein illik legjobban a recepthez, nagyon jól passzol a baracklekvárhoz is. Eredetileg az islert baracklekvárral készítik, ha jól tudom.
  • A tejsavó fehérjének megvan az a tulajdonsága, hogy szárítja az ételeket, amibe belekerülnek, ezért szerintem azzal a legjobb elkészíteni.
A gyúrós isler recept 10

Az elkészült islerek

A gyúrós isler recept 9

Összetétel

100 grammban

összesen (450 g)

  • Kalória
  • 429 kcal
  • 1932 kcal
  • Fehérje
  • 15,4 g
  • 69,1 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 30,6 g (15,5 g)
  • 137,8 g (69,7 g)
  • Zsír
  • 27,4 g
  • 123,3 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 26,6 g
  • 119,9 g

Megéheztél? =) Oszd meg a barátaiddal is!

Kérdésed vagy véleményed van? Írd meg nekünk!

További finom receptek:

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr806856731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása