Lenmagvas protein kenyér

Posted by fehérjeturmix on 2014.07.05.

Lenmagvas protein kenyér

Ez mi, diétás kenyér? Igen, ez bizony beilleszthető diétába is. Arról nem is beszélve, hogy gluténmentes és valódi kenyér íze van! Nem forgácsízű, mint a legtöbb bolti ilyen-olyan diétásnak mondott kenyérutánzat. További érdekesség, hogy szerintem ez a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető protein kenyere. Nem kell keleszteni, nem kell hozzá kenyérsütő és pék végzettség sem. Csak összekutyulod a hozzávalókat, megsütöd és kész! Igazi férfias recept, nem kell sokat variálni. - Na nemá' ilyen tényleg van? - Olvass tovább és kiderül! :)

Mi kell a kenyérhez?

  • 25 g ízesítetlen tejsavó fehérje
  • 30 g ízesítetlen szójafehérje (vagy más növényi protein)
  • 2 g szódabikarbóna (kb. 1/2 tsk.)
  • 2 g só (kb. 1/2 tsk.)
  • 75 g zabpehely
  • 25 g lenmag
  • 230 g tojásfehérje (kb. 6 L-es méretű tojás)

Milyen protein használható még?

Mivel kenyérről van szó, ezért a legjobb, ha ízesítetlen proteint használsz. Alapból nekem sincs itthon, lehet neked sincs. Van megoldás! - Igazából bármilyen ízű fehérjével meg lehet csinálni a receptet. Lehet csokis, vaníliás, banános vagy erdei gyümölcsös kenyeret is csinálni, ízlés szerint. Ez attól függ, milyen ízű proteint használsz.

Nem kell két különböző protein fajta sem. 50-60 gramm bármilyen típusú fehérjével elkészíthető a kenyér. Többfélét is kipróbáltam és mindenhogy nagyon finom lett.

Elkészítés

1. Tegyél be minden összetevőt a turmixgépbe.

2. Turmixold le! Kb. 5 perc alatt kész a massza.

3. Öntsd a masszát egy keskeny szilikonformába, vagy ha az nincs, akkor egy tepsibe, vagy sütőformába (őzgerincformába). Én 30cm x 11cm-es formát használtam. Az utóbbinál érdemes sütőpapírt használni, hogy könnyen ki tudd venni a kenyeret.

4. Tedd be a sütőbe és 170 fokon süsd meg, kb. 30-35 percig. Akkor van kész, ha beleszúrod a villát és simán kijön és nem lesz ragacsos. Érdemes többször lecsekkolni!

5. Vedd ki a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd vágj szeleteket belőle, azután pedig majszold el, vagy csinálj szendót belőle!

Protein kenyér összeszerelés javaslat

Lenmagvas protein kenyér recept

1. lépés: vágd félbe a kenyeret!

Először vágd félbe a kihűlt kenyeret. Ezzel bebiztosíthatod magad, hogy páros számú szeleted legyen a végén. Ha szendót csinálsz, ez egy fontos szempont. Nem jársz úgy, hogy a végén csak egy alapod van, vagy egy tetőd. Érted :)

Lenmagvas protein kenyér elkészítése

2. Lépés: vágj vízszintesen 3-4 lapot.

Ha amerikai típusú, háromszög kenyeret akarsz kapni (tudod olyat, mint a táborban esznek a kiscserkészek) akkor vízszintesen vágj lapokat. Jól vágható a történet, nem esik szét, nem morzsálódik nagyon.

Lenmagvas protein kenyér készítés

3. Lépés: pakold tele mindenféle földi jóval!

Lenmagvas protein kenyér recept elkészült

4. Lépés: vágd ketté a szendót, úgy hogy 2 háromszöget kapj.

Kész is, ennyi az egész!

Ha tetszett a lenmagvas protein kenyér, akkor iratkozz fel még több receptért!

Hogyan szólíthatunk?
Mi az email címed?

Összetétel

100 grammban

összesen (388 g)

  • Kalória
  • 188 kcal
  • 731 kcal
  • Fehérje
  • 24,5 g
  • 95,2 g
  • Szénhidrát (ebből cukor)
  • 11,7 g (0,9 g)
  • 45,6 g (3,3 g)
  • Zsír
  • 4,6 g
  • 18 g
  • Egyéb
    (főleg víz)
  • 59,1 g
  • 229,2 g

A bejegyzés trackback címe:

https://protein-szelet.blog.hu/api/trackback/id/tr656474243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása